Romania Libera

Toatã propaganda cotrocenis­ta se va arunca pe candidantu­l usere-plusist

- MARIUS GHILEZAN

Calculele simpliste, din Oborul analizei politice, scot din bulele dorințelor pe post de logofăți ai adevărului datele finale Barna-Iohannis. Numai că socoteala din târg nu e aceeași cu programare­a softului STS. Nimeni din anturajul lui Klaus Iohannis nu-și dorește o astfel de confruntar­e. Dacă s-ar juca un astfel de meci, pe aceleași voci, cu aceleași predicate, cineva trebuie să rupă ritmul. Iar acesta nu poate fi decât liderul progresișt­ilor, singurii care mai pot crea emoția. Cele două săptămâni de foc, între cele două tururi, cu internetul în favoarea

lui Barna, președinte­le s-ar vedea înghesuit în tabla bine definite a propriului electorat. Cine dintre pesediști i-ar acorda voturile, în condițiile jihadului stârnit împotrivac­estui partid?

Păi și atunci toată propaganda cotrocenis­tă se va arunca pe candidatul usere-plusist. Va fi măcel vocal și rupere de lanț al prieteniei care vor avea reverberaț­ii acolo unde îi doare cel mai tare pe liderii filialelor PSD: alegerile locale și parlamenta­re.

După ce s-au aruncat cuvinte grele și s-au slobozit munți de ură între tabăra lui Iohannis și a lui Barna, e greu de crezut că peste fix șase luni ei se vor reîmpăca pentru a susține un candidat comun la alegerile locale.Alegerile au loc într-un singur tur. Cei care s-au grăbit să cânte prohodul stângii vor sulfa în dudă sau, mă rog, în goarna propagande­i care i-a măcelărit și a lăsat un câmp de răniți în orgolii și neduși la spa-ul învingător­ilor.

Păi și atunci toată propaganda cotrocenis­tă se va arunca pe candidatul usere-plusist.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania