Romania Libera

10 lucruri pe care NU le face un om inteligent

Psiholog: „Inteligenţ­a se câştigă prin experienţe“

- elena.marinescu @romanialib­era.ro

În opinia psihologul­ui Alexandru Pleșea, oamenii inteligenţ­i sunt, de regulă, creativi, generoși, recunoscăt­ori, umili și atenţi, iar cei mai mulţi au ajuns la un nivel de înțelegere, nu de cunoaștere, mai ales prin prisma experiențe­lor și întrebăril­or corect puse la un moment dat.

1.Nu lasă greșelile trecutului să se interpună în prezent. Nu sunt afectaţi de greșelile din trecut, ei pur și simplu iau aceste greșeli drept niște lecţii de educație pentru a evolua.

2.Nu se concentrea­ză pe părțile negative. Știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățil­e de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira și, desigur, de a iubi.

3.Nu fug de probleme. Când cad, se ridică și merg mai departe. Au curajul să-și înfrunte temerile și să vadă în fiecare problemă șansa de a se perfecțion­a.

4.Nu le pasă de părerile celor din jur. Nu lasă opiniile negative ale altor oameni să-i oprească din a trăi o viață fericită plină de succes și bucurie. 5.Nu-și pierd timpul. Își dezvoltă obiceiuri productive, care îi ajută să lucreze mai eficient.

Inteligenţ­a este o variabilă care poate fi îmbunătăţi­tă, nu este neapărat o trăsătură ereditară.” ALEXANDRU PLEȘEA, psiholog

6.Nu așteaptă rezultate imediate. Muncesc din greu pentru ceea ce-și doresc, iar rezultatel­e muncii lor vor fi vizibile.

7.Nu se concentrea­ză pe ceea

ce nu pot controla. Sunt calmi în situații dificile, pentru că știu că emoțiile negative le vor dăuna doar lor în aceste situații. 8.Nu-și pierd timpul cu persoanele care-i descurajea­ză. Au în jurul lor oameni inteligenț­i.

9.Nu sunt aroganți. Nu-i vei auzi lăudându-se cu inteligenț­a lor.

10.Nu uită să mulțumeasc­ă. Știu că lumea nu se învârte în jurul lor și cred în puterea bunătății

 ??  ??
 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ?? Trăsături. Transformă un lucru negativ într-unul pozitiv
FOTO SHUTTERSTO­CK Trăsături. Transformă un lucru negativ într-unul pozitiv
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania