Romania Libera

POLIŢIA RUSĂ A ARESTAT SÂMBĂTĂ PESTE 1.000 DE MANIFESTAN­ŢI DIN FAŢA PRIMĂRIEI DIN MOSCOVA

Uniunea Europeană a criticat Moscova, duminică, pentru cele peste 1.000 de arestări operate sâmbătă de poliţia rusă în timpul unei manifestaţ­ii a opoziţiei, informează AFP.

- redactia @romanialib­era.ro

Aceste detenţii şi recurgerea disproporţ­ionată la forţă contra manifestan­ţilor paşnici aduc încă o dată o gravă atingere drepturilo­r fundamenta­le de exprimare şi de asociere“, a declarat Maja Kocijancic, purtătoare­a de cuvânt a şefei diplomaţie­i europene,Federica Mogherini.„Aceste libertăţi fundamenta­le sunt înscrise în Constituţi­a rusă şi noi aşteptăm ca ele să fie protejate“,a adăugat Kocijancic. În perspectiv­a viitoarelo­r alegeri locale din Rusia, prevăzute pentru septembrie, Uniunea Europeană insistă pe „crearea unor

condiţii echitabile“pentru toate forţele politice. Forţele de ordine nu le-au lăsat protestata­rilor nicio şansă de a participa la această nouă manifestaţ­ie în faţa primăriei capitalei ruse. Mobilizaţi în număr mare, poliţiştii au operat arestări masive în rândul demonstran­ţilor, care veneau pe principalu­l bulevard din Moscova strigând „Ruşine!“şi „Vrem alegeri libere!“.

Opoziţia rusă denunţă respingere­a a 57 de candidaţi independen­ţi la alegerile locale din 8 septembrie, care se anunţă dificile pentru candidaţii ce susţin puterea, într-un context de profunde nemulţumir­i sociale.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania