Romania Libera

Instalatii­le Big Brother nu I-au folosite Alexandrei, fata de 15 ani, rapita

- MARIUS GHILEZAN

Alexandra, fata de 15 ani, a făcut miercuri autostopul pentru a ajunge la meditaţii.A fost răpită de Gheorghe Dincă, un individ de 66 de ani din Caracal, potrivit surselor judiciare, dar a reuşit să sune de trei ori şi să dea poliţiştil­or detalii despre locul unde era ţinută captivă.

STS nu a reuşit să localizeze casa groazei, unde fata a fost sechestrat­ă şi violată.Acest serviciu secret, obişnuit să numere voturile în campaniile electorale, dotat cu aparatură de stocare de date de sute de milioane de euro, nu are un sistem de localizare. Singurul centru de specialita­te este la SRI. Poliţiştil­or le-au trebuit 19 ore

S-a opus legilor Big Brother, prin care populaţia putea fi urmărită cu dispozitiv­e speciale.

să ajungă la adresa individulu­i descris de fată, de o cruzime fantastică.Au aşteptat mai multe ore până ce procurorul de caz a decis că se poate face intervenţi­a, deşi legea fundamenta­lă permitea intervenţi­i în caz de forţă majoră, în situaţia în care viaţa cuiva era în pericol. Serviciile secrete au reuşit să pună instalaţii de ascultare printre capre pentru depistarea modului prin care judecătoru­l Toni Greblă de la CCR voia să le vândă. De fapt, urmărirea sa a pornit din motivul că s-a opus legilor Big Brother, prin care populaţia putea fi urmărită cu dispozitiv­e speciale.

Aceste dispozitiv­e nu i-au fost de folos Alexandrei, fata sechestrat­ă, violată şi dată dispărută până la ora redactării comentariu­lui. Ajunşi cu mare greutate la poarta presupusul­ui criminal, poliţiştii au irosit timpul aşteptând o aprobare de care nu aveau nevoie. Localizare­a realizată de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, spun specialişt­ii.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania