Romania Libera

GENK, LA PICIOARELE LUI GHEORGHE HAGI

Ianis Hagi a avut parte de un debut de vis în Belgia. Intrat în minutul 74, fiul „Regelui” a marcat după două minute, la prima atingere, iar Genk s-a impus cu 2-1.

-

catalin.mihai @romanialib­era.ro

Campioana Belgiei a început noua stagiune cu un meci pe teren propriu, în compania formației Kortrijk. Chiar dacă toată lumea s-ar fi așteptat să se impună fără probeme, Genk a șchiopătat și s-a văzut condusă cu 1-0, după golul lui De Sart. Egalarea a venit după pauză, în minutul 50, când Benjamin Nygren a înscris. În căutarea unei soluții salvatoare, antrenorul belgienilo­r l-a aruncat în luptă pe Ianis Hagi, iar acesta nu l-a dezamagit.

Intrat în minutul 74, fiul celui supranumit «Maradona din Carpați» a avut nevoie de doar două minute pentru a înscrie golul de trei puncte, printr-un șut puternic de la aproximati­v 8 metri. Genk s-a impus cu 2-1, iar jucătorul de 20 de ani a fost lăudat de toată lumea.

Ianis s-a declarat fericit după debutul avut. „E superb să pot marca imediat după ce am intrat. Le mulţumesc coechipier­ilor, sunt numai două săptămâni de când am venit, dar este deja ca o familie. Visul meu este să joc cât mai multe meciuri și să-mi ajut cât mai mult colegii, va fi sarcina mea ca număr 10, știu asta”, a afirmat mijlocașul.

După ce a avut parte de o vacanţă mai lungă, datorită participăr­ii cu naţionala României la Campionatu­l European de tineret, Hagi a vorbit despre nivelul său de pregătire: „Fizic stau mai prost decât coechipier­ii mei, dar muncesc mult ca să fiu în formă cât mai repede. Voi avea nevoie de timp, deoarece campionatu­l Belgiei e de nivel ridicat”.

Racing Genk l-a transferat pe Ianis Hagi de la Viitorul Constanța, în această vară, în schimbul sumei de 4 milioane de euro. Jucătorul de 20 de ani a semnat un contract valabil pe 5 sezoane, până în 2024.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania