Romania Libera

NOUL CAMPION DIN TURUL FRANŢEI

Egan Bernal de la Team Ineos a câştigat în premieră competiţia, la numai 22 de ani, devenind cel mai tânăr ciclist din era modernă care se impune în „Marea Buclă“.

- catalin.mihai@romanialib­era.ro

Ediţia cu numărul 106 a Turului Franţei a fost una de o spectaculo­zitate nemaiîntâl­nită în ultimii ani. Julian Alaphilipp­e a avut evoluții incredibil­e, iar francezii au visat frumos până la etapa din Alpi, când ciclistul de la Deceuninck Quick Step a cedat în cele din urmă, iar tricoul galben a mers la Egan Bernal. În pofida faptului că nu a reușit să se impună în nicio etapă a Turului, columbianu­l, devenit lider la general în etapa a 19-a, nu a mai cedat prima poziție din clasament. De asemenea, Bernal a primit și tricoul alb, rezervat celui mai bun rutier sub 25 de ani. El a adus astfel și primul titlu din istorie pentru Columbia în cea mai importantă competiție de ciclism din lume.

Pe locul secund la general a sosit campionul de anul trecut, Geraint Thomas, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat olandezul Steven Kruijswijk. De notat că între primii 4 clasaţi diferenţa a fost de 2 minute, cel mai mic ecart din întreaga istorie a Turului.

„Simt că nu e doar triumful meu, ci al întregii țări din care vin. Sunt columbieni care s-au impus în ”Il Giro” și în “La Vuelta”, dar ne lipsea “Le Tour”. Sunt extrem de onorat că eu sunt cel care completeaz­ă această triadă. Tatăl meu nu a putut să vorbească la început, dar când și-a recuperat cuvintele m-a felicitat. Mai avea puțin și plângea. Pentru noi e un vis, ne uitam împreună la Turul Franței la TV și părea ceva de neatins”, a declarat noul campion, Egan Bernal. Primele semne că Bernal va deveni un mare rutier au venit chiar în România, unde acesta a câștigat Turul Bihorului, în 2016, și pe cel al Sibiului, în 2017.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania