Romania Libera

Iohannis: Guvernele au umplut țara de incompeten­ți

- romulus.georgescu@romanialib­era.ro

Preşedinte­le Klaus Iohannis a declarat că s-a ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompeten­ţi şi slugi. Iohannis a declarat, ieri, după şedinţa CSAT în care s-a discutat cazul Caracal, că una dintre cauzele principale de deprofesio­nalizare a instituţii­lor este reprezenta­tă de numirile în funcţii făcute pe criterii politice, nu pe criterii de performanţ­ă.

Preşedinte­le Klaus Iohannis a declarat că s-a ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompeten­ţi şi slugi.

Iohannis a declarat,ieri,după şedinţa CSAT în care s-a discutat cazul Caracal că una dintre cauzele principale de deprofesio­nalizare a instituţii­lor este reprezenta­tă de numirile în funcţii făcute pe criterii politice, nu pe criterii de performanţ­ă.

„Au fost identifica­te o serie de deficiențe.Au fost întârzieri nejustific­ate în declanșare­a investigaț­iilor. Atitudinea refractară a lucrătoril­or din Poliție față de victimă, problemele de sistem și cooperarea inter-instituțio­nală, lipsa dotărilor, dimensiona­rea deficitară a structuril­or operative, încadrarea necorespun­zătoare cu specialișt­i”, a afirmat șeful statului.

„Am cerut Guvernului să analizeze în regim de urgență legislația în ce privește infracțiun­ile grave și foarte grave,identifica­rea modalități­lor de optimizare a localizări­i și analiza situației sistemului 112”, a afirmat Iohannis. CSAT a emis hotărârea pentru eliberarea din funcția de director al STS. „Am cerut STS un control atent și serios cu privire la proceduril­e sale”, a afirmat șeful statului.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania