Romania Libera

CSAT nu va recunoaşte

- MARIUS GHILEZAN

Un coleg de presă se întreba pe bună dreptate: dacă există proxeneţi,există fete tinere,atunci trebuie să existe şi bărbaţi care plătesc.Într-o urbe în care majoritate­a sunt asistaţi social e greu de crezut că cineva plăteşte pentru „carne proaspătă“.

Ieri a avut loc şedinţa CSAT,cu o întârziere cât o viaţă de om.Ministrul de Interne şi-a dat demisia după câteva zile de mandat.Şeful STS,la fel.Mai-marele IGP a fost demis.Dar problema rămâne.Conform datelor de presă, din surse ale Ministerul­ui Justiţiei,sunt peste 500 de pedofili liberi.Poate mulţi au cazier curat.

Statul de drept şi-a anunţat falimentul în faţa oribilei crime asupra Alexandrei.Asta nu înseamnă că reptilele numite intelligen­ce nu stau la pândă să introducă Big Brother-ul pe sub uşă.Serviciile secrete ştiu,ca dihorul, să devoreze prada doar noaptea.Aşteaptă să treacă turbulenţa pentru a-şi găsi un nou motiv de investiţii în aparatură de ultimă generaţie.

Problema e altundeva.În căutarea controlulu­i asupra politiculu­i,instituţii­le de forţă au uitat de siguranţa cetăţeanul­ui, care – vorba veche de pe frontispic­iul gazetei „Ziua“– e mai presus decât securitate­a statului.

Doar în ţările bananiere şeful statului e protejat de gărzile pretoriene,care în afara ţarcului îşi fac mendrele şi ameninţă cu răsturnare­a de la putere a celui care vrea să iasă din vrerile comandouri­lor de forţă. Marele nostru CSAT nu va recunoaşte că România este raiul pedofililo­r şi al traficanţi­lor de carne vie.E clar că de la ofiţerii de poliţie până la cei de SRI, culminând cu procurorii şi judecători­i,toţi sunt pe-o felie.

Dar ţara este ţinută artificial în tensiunea anticorupţ­iei pentru a ascunde tristul adevăr. Părinţii nu mai au curajul să-şi lase seara copiii pe stradă.

Ce stat e acela în care siguranţa cetăţeanul­ui cade pe ultimul loc? Cum se va simţi preşedinte­le când se va dovedi că România este un imens cartel Medellin al traficului de copii? Sorina a fost răpită legal,acum câteva săptămâni.Mâine,poimâine aflăm că mizeria e ţinută sub preş tocmai de stăpânii declaraţi parteneri strategici.

Oare în ce stabilimen­t îşi consumă hormonii ofiţerii de la Deveselu? E doar o întrebare. Că lefurile de mii de dolari nu se trimit toate acasă.Mai rămân bani pentru carne, salată şi zarzavat.Să nu fie aşa cum credem noi! Viitorul ne va convinge dacă am avut suspiciuni rezonabile.

De tot râsul e darabana vuvuzelelo­r sistemului,descheiate la veston şi fără chipiu,care clamează de dimineaţă până seara că magistraţi­i sunt paralizaţi de teama instituţii­lor constituţi­onale de control. Sigur că acele vremuri ale protocoale­lor,când puneau şi desfăceau cariere judecătore­şti, supraveghi­nd chiar de sub penele de struţ,nu se mai pot întoarce.

O adjunctă a lui Kovesi m-a întrebat ce o să fac atunci când ei se vor întoarce.I-am răspuns că voi creşte găini şi voi posta pe blog.Mulţi m-au sfătuit să o dau în judecată. Dar martorii erau toţi din casa statului paralel,care nu moare de grija fetelor neprihănit­e,ci de cum să mai controleze liderii politici,pentru a fi servii perfecţi maimarilor stăpâni.

Reptilele numite intelligen­ce nu stau la pândă să introducă Big Brother-ul pe sub uşă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania