Romania Libera

Bale, blocat de Olăroiu? Transferul lui Gareth Bale la Jiangsu Suning a căzut pe ultima sută de metri, iar principalu­l „vinovat” pentru eșec pare să fi fost Cosmin Olăroiu.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro Potrivit presei sportive din Spania, antrenorul român s-a opus transferul­ui jucătorulu­i galez la Jiangsu Suning, deoarece „Oli” căuta un alt profil

de fotbalist. Cu toate că s-au vehiculat alte motive pentru anularea mutării, cum că familia lui Gareth i-a interzis acestuia să plece în China sau că Real Madrid nu era mulțumită de suma de transfer, cauza pare să fi fost diferită. Tehnicianu­l a dorit un număr 9 veritabil, iar cel mai potrivit a fost croatul Ivan Santini, care a fost adus pentru 5 milioane de euro de la Anderlecht. Astfel, șansele ca Bale să mai ajungă la Jiangsu au devenit zero, întrucât clubul asiatic mai avea nevoie de un singur jucător străin. Echipele din China nu pot avea mai mult de cinci străini în lot, iar Cosmin Olăroiu îi mai are sub comanda sa deja pe Miranda, Alex Texeira, Eder Martins și Gabriel Paletta.

Croatul achizițion­at de echipa lui Olăroiu are cifre impresiona­nte. În cele 352 de partide în care a evoluat de-a lungul carierei, acesta a reușit să înscrie 128 de goluri.

Pe lângă clubul chinez, compania Suning mai deține pachetul majoritar de acțiuni ale italienilo­r de la Inter Milano.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania