Romania Libera

Suntem loiali si egali

- MARIUS GHILEZAN

Ca din întâmplare, civilii în acţiune de la Declic au depus simbolic un mandat de 30 de zile la Ministerul Justiţiei pentru desfiinţar­ea Secţiei de Investigar­e a Infracţiun­ilor din Justiţie,instituţie care le stă ca osul de peşte în gât. Supărările sunt mari pentru că procurorii Secției pentru Investigar­ea Infracțiun­ilor din Justiție (SIIJ) au dispus, duminică, începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal.

Fel de fel de agitatori de profesie, pregătiţi pentru un nou 10 august, au ieşit în târg fără a şti pentru ce luptă. Li s-a dat lozinca, şi pac cu ei în stradă!

La fel ca în comunism,activiştii

cauzelor se sprijină pe instituţii străine.În urmă cu jumătate de secol – pe KGB; acum – pe Comisia GRECO.Dacă atunci lumea care nu se preda era trimisă la închisoare în numele Internaţio­nalismului proletar, acum se distrug cariere şi se impun tensiuni sociale în numele „vocaţiei europene“. Pentru că la baza integrării României în UE stă Tratatul de bază,trebuie reamintit că doctrina suveranită­ţii limitate a lui Leonid Brejnev nu e înlocuită de o nouă vasalitate.

Suntem loiali şi egali unei Europe unite,aşa e lebăda printre nuferi. Nu ni s-a spus că am avea rang inferior.Dar nici că trebuie ca instituţii­le naţionale să fie făcute varză în numele unei utopice lupte anticorupţ­ie.

Pentru ca bătaia de joc să fie maximă,ieri,poliţiştii din Caracal s-au dus să verifice podurile caselor vecinilor lui Dincă, după o informaţie primită – ţineţi-vă bine! – de la o vrăjitoare.Alţii s-au dus, de tot râsul,cu zeci de scafandri să verifice fundul unui lac,pentru că aşa le-a spus răpitorul fetei.

Fel de fel de agitatori de profesie, pregătiţi pentru un nou 10 august, au ieşit în târg fără a şti pentru ce luptă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania