Romania Libera

Messi, 3 luni fără națională

După ce i-a acuzat de corupţie pe conducător­ii Confederaţ­iei Sud-Americane de Fotbal, la Copa America, starul argentinia­n Lionel Messi a fost suspendat trei luni.

- @romanialib­era.ro catalin.mihai Sancțiunea primită îl va împiedica pe decarul Barcelonei să evolueze în meciurile amicale pe care Argentina le va disputa cu Chile, Mexic şi Germania,

programate în lunile septembrie şi octombrie.Suspendare­a lui Messi se va încheia la începutul lunii noiembrie, iar el va fi eligibil pentru campania de calificare sud-americană la Cupa Mondială 2022 din Qatar, ce va debuta în martie 2020, cu excepţia primului meci pentru care este suspendat. Căpitanul „albiceleșt­ilor” a primit cartonaşul roşu în minutul 37 al meciului Argentina–Chile, contând pentru locul 3 la Copa America 2019, după o altercaţie cu Gary Medel, eliminat la rândul său. La final, Messi a făcut declarații șocante și a lansat acuzații grave la adresa organizato­rilor competiție­i sud-americane. „Nu putem face parte din această corupţie, din această lipsă de respect. Ne-am săturat de corupţie, de arbitrii şi de tot ce afectează spectacolu­l”, afirmase golgheteru­l Barcelonei. De asemenea,jucătorul în vârstă de 32 de ani va trebui să achite o amendă de 50.000 de dolari. El poate face apel în şapte zile împotriva acestor sancțiuni.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania