Romania Libera

BUDESCU, CALE LIBERĂ SPRE FCSB

După ce fusese exclus din lotul arabilor în urmă cu trei săptămâni, Constantin Budescu a rupt contractul cu Al Shabab și ar putea reveni la FCSB.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

Problemele pentru Budescu au început imediat după instalarea noului antrenor, care i-a impus mijlocașul­ui un program de pregătire separat de echipă fără niciun motiv real. Momentul decisiv a fost însă pe 2 august,când fostul jucător de la FCSB a primit o sancţiune financiară,lucru care l-a determinat să denunțe unilateral înțelegere­a cu Al Shabab.

Conform avocatului acestuia, Paul Mincu, Budescu este în acest moment liber de contract, iar litigiul cu formația arabă va fi judecat de FIFA. „Jucătorul a dat dovadă de bună-credinţă și a încercat să soluţionez­e pe cale amiabilă conflictul apărut odată cu schimbarea management­ului și antrenorul­ui echipei.Din păcate,poziţia clubului a rămas neschimbat­ă, astfel că n-a mai avut

altă opţiune decât să denunţe unilateral contractul. Sperăm să își găsească repede un nou club căruia să i se alăture pentru a-și continua cariera. Situaţia lui contractua­lă la acest moment este clară. E liber de contract. Conflictul cu fostul club va fi decis de FIFA,dar asta e o chestiune de durată.Dacă nu cumva vom găsi o cale de înţelegere cu Al Shabab.Sperăm la asta”,a precizat acesta. Cu toate că „Budi” și-ar dori să rămână în străinătat­e, nu este exclus ca Gigi Becali să-i facă o ofertă generoasă, mai ales că roșalbaștr­ii au mare nevoie de un jucător de creație, care să rezolve de unul singur un meci. „Da, îl vreau pe Budescu. El vrea să revină. Încă nu am vorbit cu el”, declarase patronul FCSB în urmă cu ceva vreme. În vârstă de 30 de ani, Constantin Budescu a îmbrăcat tricoul roș-albastru de 37 de ori, reușind să marcheze de 14 ori pentru FCSB. De-a lungul carierei, acesta a mai evoluat pentru Petrolul,Astra și Dalian Yifang.

 ?? FOTO: INQUAM PHOTOS ??
FOTO: INQUAM PHOTOS

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania