Romania Libera

Patricia Țig, campioană la Karlsruhe

Românca și-a trecut în palmares primul titlu WTA al carierei la Karlsruhe, după ce a trecut de belgianca Alison Van Uytvanck, în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 6-2.

- @romanialib­era.ro catalin.mihai

Aflată la a treia finală din carieră,Țig a început bine meciul și a condus în primul set cu 2-0, însă și-a pierdut concentrar­ea și l-a cedat cu 6-3. Următoarel­e două acte au fost însă la discreția româncei.Patricia a practicat un joc remarcabil și a demolat-o pe Van Uytvanck,belgianca neavând nicio reacție.Țig și-a adjudecat cele două seturi, cu 6-1, 6-2, și a răzbunat finala pierdută, în urmă cu două săptămâni, la BRD Bucharest Open. Bucuria Patriciei este una dublă. Pe lângă cecul în valoare de 20.000 de dolari, pentru performanț­a obținută în Germania românca a primit și 160 de puncte, care au ajutat-o să urce până pe poziția 148 în clasamentu­l WTA. Realizarea este una uriașă, în condițiile în care aceasta nu era listată în clasamentu­l feminin în urmă cu o lună, atunci când a primit invitația de a participa la turneul găzduit de Arenele BNR. După ce a devenit mamă, Patricia Țig a revenit în circuit și a ajuns în finală la București, pierdută în fața Elenei Rybakina, s-a calificat în sferturi la Jurmala și a cucerit trofeul la Karlsruhe. Cea mai înaltă clasare din cariera Patriciei a fost locul 88.

 ?? FOTO: EPA ?? După succesul istoric de la Wimbledon, Simona Halep se află la Toronto, unde încearcă să-și apere titlul obținut anul trecut.
FOTO: EPA După succesul istoric de la Wimbledon, Simona Halep se află la Toronto, unde încearcă să-și apere titlul obținut anul trecut.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania