Romania Libera

AMFITEATRU TNB. CINEMA SUB CERUL LIBER

Pe TNB, până la sfârșit de septembrie, cultura și genurile artistice, diversitat­ea şi dezbaterea estivală (dar şi culturală) se întâlnesc sub cerul nopţilor de vară, chiar la km 0 al Capitalei, într-un program nocturn incitant.

- redactia @romanialib­era.ro

Din luna mai până la final de iulie, Amfiteatru TNB a oferit 50 de evenimente dintre cele mai variate: spectacole de teatru și dans, concerte de jazz, rock, folk etc. Artişti tineri sau nume consacrate au întâlnit sus pe teatru un public numeros,deschis,entuziast. De asemenea,august va fi o lună plină la AMFITEATRU. 31 de evenimente sunt pregătite să umple sălile și nopțile de vară sus pe teatru. Iar, din 4 august,vă invităm la Cinema sub cerul liber.

Programul „AMFITEATRU - nopți de vară” sus pe teatru va fi completat cu seri de film: pelicule premiate, avanpremie­re, noutăți, invitați și discuții cu realizator­ii, toate pe acoperișul Teatrului Național până pe 30 septembrie.Proiectul este realizat în colaborare cu TIFF Unlimited,platforma de streaming a Festivalul­ui Internațio­nal de Film Transilvan­ia,și va cuprinde o selecție cu cele mai bune filme de la TIFF 2019.

Prima proiecție de la Amfiteatru TNB (duminică, 4 august) a fost documentar­ul Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation),lansat la 50 de ani de la festivalul care avea să schimbe lumea.Generația Woodstock a avut parte de o proiecție unică și de succes în cadrul TIFF. Printre titlurile propuse se numără filme premiate, filme apreciate și filme în avanpremie­ră, cum sunt: Monos (r. Alejandro Landes), o poveste despre supraviețu­ire, putere și anarhie, filmul câștigător al Trofeului Transilvan­ia; Un om fidel / L’homme fidèle, comedia romantică regizată de Louis Garrel, cu Laetitia Casta și Lily-Rose Depp, care a câștigat Premiului Special al Juriului și care va rula în avanpremie­ră,urmând să intre în cinema din 20 septembrie În programul oferit de TIFF Unlimited se regăsesc și alte titluri din selecția ediției 2019 a TIFF,precum Femeie în război / Woman at War (r.Benedikt Erlingsson), o poveste impresiona­ntă a unei femei determinat­e să-și ducă planurile la bun sfârșit, disponibil pe unlimited.ti².ro, Vieți duble / Double vies,o comedie bine dozată,cu Guillaume Canet și Juliette Binoche,semnată de Olivier Assayas, recent lansată în cinema, sau Sutienul / The Bra, al multi-premiatulu­i regizor, scenarist și producător german Veit Helmer,cu Maia Morgenster­n în unul din rolurile principale.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania