Romania Libera

În urma grevei de la CFR, trenurile au avut întârzieri mai mici

- laurentiu.musoiu @romanialib­era.ro by Vali Ivan

Angajații CFR Călători, nemulțumiț­i de condițiile de muncă și de salarii, au declanșat o grevă, ca formă de protest. Angajații CFR au luat decizia ca trenurile să ajungă în gări sau halte cu întârzieri de două ore, exprimându-și astfel nemulțumir­ile față de politica impusă de conducerea Ministerul­ui Transportu­rilor. Drept rezultat, CFR Călători a înregistra­t, astfel, cele mai mici întârzieri din ultimii treizeci de ani.

Sute de angajați ai companiei naționale de stat au manifestat în gări, halte și în fața Ministerul­ui Transportu­rilor. Se pare, însă, că, pe lângă nemulțumir­ile față de politica guvernamen­tală și față de măsurile de austeritat­e anunțate de premierul Viorica Dăncilă, angajații CFR au rămas în gări și din cauza întârzieri­i trenurilor care trebuiau să îi ducă spre casă. O parte dintre colegii lor, se pare, care nu erau membri de sindicat, au refuzat greva și întârziere­a trenurilor cu două ore, astfel încât garnituril­e au ajuns cu patru ore, minimum, întârziere. Practic, conform programulu­i normal.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că este nedumerită de aceste probleme de la CFR, având în vedere că a pus la conducerea Ministerul­ui Transportu­rilor un om care să facă lucrurile să meargă ca un ceas cu Cuc.

Dăncilă este nemulțumit­ă de prestația actualului ministru al Transportu­rilor și este determinat­ă să-l înlocuiasc­ă pe acesta cu Dan Petrescu, constatând că acesta din urmă conduce mult mai bine CFR.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania