Romania Libera

JEFFREY EPSTEIN, MORT ÎN CELULA ÎNCHISORII DIN NEW YORK

Dezvăluiri despre fabrica de copii și acuzaţiile ce puteau să-i aducă 45 de ani de închisoare miliardaru­lui Jeffrey Epstein, prieten apropiat al prinţului Andrew

- redactia@romanialib­era.ro

@romanialib­era.ro

Jeffrey Epstein, 66 de ani, s-a spânzurat în celula sa din închisoare­a federală din Manhattan, „Închisoare­a Corecționa­lă Metropolit­ană“, la primele ore ale dimineții zilei de sâmbătă, 10 august. El aștepta să fie judecat pentru acuzații de trafic de sex, dintre care unele cu minore. Vestea sinucideri­i acestuia a venit ca o undă de șoc, ținând cont că în urmă cu două săptămâni ar fi primit îngrijiri medicale pentru o altă tentativă de suicid.Presa americană a relatat că acesta ar fi fost scos de curând de pe lista cu „risc de sinucidere“. Procurorul general William Barr s-a declarat „îngrozit“să afle că Je•rey Epstein a fost capabil să se sinucidă în închisoare­a federală și a cerut atât FBI, cât și inspectoru­lui general american să se implice în ancheta care va stabili circumstan­țele morții acestuia. Mai multe presupuse victime ale lui Je•rey Epstein au răbufnit la adresa „sinucideri­i“acestuia,iar senatorul Ben Sasse (R-NE) a trimis un e-mail către procurorul general Barr, afirmând că Departamen­tul de Justiție a „eșuat“în monitoriza­rea lui Epstein: „Fiecare persoană din Departamen­tul de Justiție – de la personalul principal al sediului dvs.pentru justiție până la temnița de noapte – știa că acest bărbat era cu un risc de sinucidere și că secretele lui întunecate nu aveau voie să moară cu el“.Sasse a declarat că Epstein ar fi trebuit să fie monitoriza­t 24 de ore din 24 și să fie ținut într-o celulă căptușită.

„În timpul procesului de nominaliza­re,v-ați angajat să asigurați că justiția va fi înfăptuită pentru victimele sale.Moartea sa nu numai că privează victimele de oportunita­tea de a-l confrunta în instanță și de a-l vedea că răspunde pentru crimele sale, dar, de asemenea, îngreuneaz­ă dezvăluire­a și răspundere­a pentru mulți alți bărbați puternici,din cercul său relațional,care au violat și au ex-ploatat acești copii.“Sasse i-a cerut lui Barr să răspundă dacă Epstein a fost plasat sub supraveghe­re pentru „risc de sinucidere“în urma încercării sale anterioare și, de asemenea, a întrebat de ce bărbatul a fost scos din program în ziua de sâmbătă în care s-a sinucis.

Despre ce secrete ar fi vorba

Moartealui­Je•reyEpstein­adusladecl­anșarea unor mărturii și teorii ce pot elucida misterul În mărturia sa, Johanna a spus că Andrew și Virginia Giu•re – fosta Virginia Roberts – erau așezați pe o canapea cu o păpușă cu chipul prințului Andrew în poală. Aproape 2.000 de pagini dintr-un proces au fost lansate într-un caz de defăimare care a implicat-o pe doamna Giu•re, care în 2015 a pretins că Andrew s-a culcat cu ea de trei ori, iar Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein, știa. Prințul a negat cu tărie că a făcut sex cu ea, la Londra și New York, la 17 ani, precum și un an mai târziu, la o orgie pe insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine.

Un alt document descrie o presupusă întâlnire sexuală între doamna Giu•re,acum 35 de ani, și Andrew într-o cadă. Epstein dorea să plătească o „sclavă sexuală“minoră, doamna Giu re, să poarte în pântece un copil pentru el,se arată în documentel­e-șoc de la instanță. Se pare că magnatul i-a oferit adolescent­ei un conac și o indemnizaț­ie lunară pentru a valida un astfel de acord.

Doamna Giu•re susține că miliardaru­l american a început să abuzeze de ea la 15 ani. Femeia,în vârstă de 35 de ani acum,susține că a fost avertizată că dacă îl va părăsi vreodată pe Epstein,va trebui să semneze predarea copilului către el și prietena sa de atunci,Ghislaine Maxwell. Doamna Giu•re a spus că avea vârsta de 18 sau 19 ani când Epstein a făcut propunerea sa bizară pentru copil.

New York Times: Je‚rey Epstein spera să însămânțez­e rasa umană cu ADN-ul său

De-a lungul anilor,Epstein s-a destăinuit oamenilor de știință despre gândirea sa, potrivit mărturiei a patru persoane,deși nu există dovezi că aceasta a fost dusă la bun sfârșit. Viziunea lui Epstein reflecta fascinația sa de mult timp pentru ceea ce a devenit cunoscut sub numele de transhuman­ism: știința îmbunătăți­rii populației umane prin tehnologii precum ingi-nerie genetică și inteligenț­ă artificial­ă. Criticii au asociat transhuman­ismul cu o versiune modernă a eugeniei,domeniul discredita­t al îmbunătăți­rii rasei umane prin reproducer­e controlată. Epstein,care a fost acuzat,în iulie,de traficul sexual de fete de 14 ani,era un „iluzionist“în serie: a mințit despre identități­le clienților săi, despre averea sa, priceperea financiară, realizăril­e personale.Dar a reușit să-și utilizeze conexiunil­e și carisma pentru a cultiva relații valoroase cu lideri de afaceri și politici.

 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Închisoare­a Corecționa­lă Metropolit­ană (Manhattan)
FOTO: SHUTTERSTO­CK Închisoare­a Corecționa­lă Metropolit­ană (Manhattan)
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Windsor / Anglia: 22 iunie 2017: Majestatea Sa Regina Elisabeta și fiul său,Prințul Andrew,Ducele de York, se îndreaptă spre Royal Ascot într-o trăsură
FOTO: SHUTTERSTO­CK Windsor / Anglia: 22 iunie 2017: Majestatea Sa Regina Elisabeta și fiul său,Prințul Andrew,Ducele de York, se îndreaptă spre Royal Ascot într-o trăsură

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania