Romania Libera

CFR CLUJ MERGE CEAS ÎN CAMPIONAT

Formaţia clujeană a surclasat-o pe FC Hermannsta­dt cu scorul de 3-0, pe teren propriu, și s-a instalat în fotoliul de lider al Ligii I.

- Catalin.mihai @romanialib­era.ro

Elevii lui Petrescu au făcut un joc perfect,reușind să fie de o precizie asemănătoa­re unui ceas elvețian. Aceștia au marcat de trei ori,după tot atâtea șuturi trimise pe spațiul porții în întregul meci. Campioana României a deschis scorul rapid, în minutul 15, prin Adrian Păun.Apoi,oaspeţii au preluat controlul jocului și au ratat mai multe ocazii clare de gol. David Caiado, Jo Alves sau Alexandru Dandea ar fi putut egala,dar apărarea CFR-ului a fost la post de fiecare dată. Contrar cursului jocului, ardelenii au fost cei care au înscris. Costache a majorat diferența,în minutul 84, cu o reluare norocoasă din 3 metri.Golgheteru­l Omrani a stabilit scorul final în penultimul minut de joc,după ce a executat perfect o lovitură de la 11 metri.

Cu această victorie,CFR a acumulat 13 puncte și a urcat pe primul loc în clasamentu­l Ligii

I, în timp ce Hermannsta­dt e pe poziția a 11-a, cu doar trei puncte. De remarcat că formația din Gruia are cel mai bun atac din campionat, cu 13 goluri înscrise în doar 5 etape.

Deși echipa sa a câștigat meciul cu scor de neprezenta­re, Dan Petrescu și-a criticat elevii.„Hermannsta­dt a jucat foarte bine.Echipa noastră n-a făcut un meci prea bun.Dacă nu ai noroc în fotbal degeaba te mai apuci să fii jucător sau antrenor.Azi am avut norocul pe care trebuia să-l avem cu Celtic,nu meritam victoria.N-am dat niciun gol meritat”,a spus cel poreclit „Bursucul”.Întrebat despre șansele echipei în returul din Scoția,Petrescu a fost rezervat: „Vedeți că fac ravagii prin campionat.Au băgat 6-7 jucători care vor juca cu noi.Marea favorită e Celtic”.

CFR va disputa următorul meci marți, în Scoția,cu Celtic,și speră să reușească minunea care să o califice în play-o¦-ul Champions League,acolo unde ar urma să întâlneasc­ă Slavia Praga.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania