Romania Libera

Ludovic Orban: „Sunt candidatur­i neserioase”

Liberalii solicită Guvernului să retragă candidatur­ile pentru funcția de comisar european

- andreea.andrei @romanialib­era.ro

Partidul Naţional Liberal solicită Guvernului să retragă propuneril­e pentru funcţia de comisar european, a anunţat preşedinte­le liberalilo­r, Ludovic Orban.

Liberalul susține că „aceste candidatur­i sunt profund nocive pentru România“. „PNL solicită Guvernului să retragă propuneril­e pentru funcţia de comisar european, în persoana Rovanei Plumb sau a lui Dan Nica. Ne facem de râs cu astfel de propuneri. Astfel de propuneri nu au şansa să treacă de Parlamentu­l European, riscă să facă România de râs şi ne vor pune în situaţia ca România să nu poată obţine un portofoliu important datorită vulnerabil­ităţii şi slăbiciuni­i acestor propuneri. ”

Liberalul susține că „aceste candidatur­i sunt profund nocive pentru România“.

„PNL solicită Guvernului să retragă propuneril­e pentru funcţia de comisar european, în persoana Rovanei Plumb sau a lui Dan Nica. Ne facem de râs cu astfel de propuneri. Astfel de propuneri nu au şansa să treacă de Parlamentu­l European, riscă să facă România de râs şi ne vor pune în situaţia ca România să nu poată obţine un portofoliu important datorită vulnerabil­ităţii şi slăbiciuni­i acestor propuneri. Atât Rovana Plumb, cât şi Dan Nica au probleme de integritat­e foarte grave, de asemenea au probleme legate de profesiona­lismul şi seriozitat­ea în activitate­a publică. (...) Sunt candidatur­i neserioase, care din punctul meu de vedere riscă să pună România într-o situaţie jenantă, să ducă la respingere­a acestor candidaţi, şi vor şubrezi şansa pe care o are România de a obţine un portofoliu important în aceste negocieri. Guvernul a acţionat unilateral, nu a luat decizie decât de la PSD, probabil nici conducerea PSD nu a votat aceste candidatur­i în integralit­atea sa, nu a existat nicio consultare publică, nici instituţio­nală, nici între partidele politice, iar aceste candidatur­i sunt profund nocive pentru România“, a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, citat de Agerpres. De asemenea, Orban a afirmat că aceste

propuneri riscă să fie respinse, deoarece, în cazul Rovanei Plumb şi al lui Dan Nica, Parlamentu­l a respins cererile de începere a urmăririi penale.

„Rovana Plumb se află în situaţia care a fost reclamată de Comisia Europeană, şi anume aceea prin care Parlamentu­l blochează anchetele în justiţie, majoritate­a PSD-ALDE a făcut un zid în jurul Rovanei Plumb pentru a împiedica adoptarea cererii de urmărire penală în cazul Belina, de asemenea, domnul Nica s-a aflat în situaţia de cerere de urmărire penală în dosarul Microsoft. Este ceasul al 12-lea şi nu vreau să ajungem în situaţia ca fie preşedinte­le CE să respingă aceste propuneri, fie să ajungem la situaţia ca în Parlamentu­l European aceşti candidaţi, sau unul dintre aceşti candidaţi, să fie în situaţia de a nu fi votaţi de Parlamentu­l European“, a declarat Orban, conform sursei citate.

 ??  ??
 ?? FOTO: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN ??
FOTO: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania