Romania Libera

Important e sa vina banii,

- LAURENȚIU MUȘOIU

Dacă la Educație se verifică la sânge veniturile familiilor din care provin elevii, pentru a nu se ajunge în situația de a se acorda prea multe rechizite, la Fonduri se mai bagă și „din burtă“. Important e să vină banii, clienții de partid să fie fericiți,iar copiii...Vor avea și ei rechizite până se termină anul școlar. Poate de Crăciun sau de Paște, ca să simtă că se gândesc guvernanți­i la ei.

Cu transportu­l elevilor din zonele greu accesibile situația s-a rezolvat: nu se poate. Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, promitea microbuze noi. Ce s-a mai întâmplat cu

acel proiect, nu știm. Iar la cât de preocupat este noul ministru Breaz, este ușor să ne imaginăm deznodămân­tul.

Încă o dovadă a modului în care a fost administra­t Învățământ­ul este cazul recent al unei eleve. O absolventă de liceu din județul Alba și-a câştigat în instanţă dreptul de a da examenul de bacalaurea­t în toamna anului 2019, după ce fusese eliminată din sala de examen la sesiunea din iunie. Eleva fusese eliminată din sală în momentul în care s-a observat că avea asupra ei, în timpul examenului, un telefon mobil. Acest lucru a devenit evident în momentul în care fetei i-a sunat telefonul în timp ce susţinea proba orală la Limba engleză. Eleva a contestat sancțiunea la Tribunalul Alba, argumentân­d că a fost chemată la examen cu mult timp înainte de ora prevăzută inițial, adică la ora 12.00 în loc de ora 17.00, și că din acest motiv s-a grăbit și a uitat să-şi lase telefonul, alături de celelalte obiecte personale, în locul indicat de comisia de examen.

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, promitea microbuze noi. Ce s-a mai întâmplat cu acel proiect, nu știm.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania