Romania Libera

FCSB MIZEAZĂ TOTUL PE EUROPA LEAGUE

Formaţia roș-albastră a fost învinsă pe teren propriu, la Piteşti, cu scorul de 3-1, de FC Voluntari, într-un meci din etapa a cincea a Ligii I.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

FCSB a pierdut al treilea meci la rând în campionat, după ce Vergil Andronache a ales să își odihnească aproape toţi titularii. Meciul a debutat abrupt, iar Ţîră a profitat de eroarea lui Botezatu și a marcat unul dintre cele mai rapide goluri din ultimile ediții de campionat, după doar 35 de secunde. Gikiewicz a ratat cea mai importantă șansă a formației bucureșten­e din prima repriză. Totuși, FCSB a restabilit egalitatea în minutul 49, prin Florinel Coman, introdus la pauză. După nici două minute, Ricardinho i-a adus din nou pe ilfoveni în avantaj, iar Ţîră putea mări diferența, însă mingea trimisă de el a căzut pe transversa­la porții apărate de Vlad. Inevitabil­ul s-a produs în minutul 67, când debutantul Botezatu a înscris un autogol de toată frumusețea. Replica echipei lui Andronache a fost una palidă, iar Volun

tari a obținut prima victorie a sezonului, cu scorul de 3-1. După această înfrângere, formația pregătită de Andronache s-a distanțat la nouă puncte de CFR Cluj, care ocupă primul loc. Deși echipa a pierdut al treilea meci la rând în campionat, tehnicianu­l nu părea afectat. „Este primul meci în care nu avem de ce să ne supărăm. Nici suporterii n-ar trebui să facă asta. Meciul, pe românește, a fost sacrificat pentru meciul din Europa League. Conjunctur­a a făcut ca efectiv să luăm jucători de la echipa a doua și să putem trece peste acest meci. De dragul competiție­i de Europa League am făcut asta”, a spus acesta.

Ceea ce nu știu conducător­ii formației bucureșten­e este faptul că cehii joacă foarte bine pe teren propriu. Drept dovadă, în ultima etapă, Mlada a obținut o victorie spectaculo­asă, cu scorul de 4-3, împotriva Spartei Praga, la care portarul Florin Niță a fost integralis­t. FCSB dispută meciul retur din preliminar­iile Europa League joi, de la ora 20:00.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania