Romania Libera

Ministrul Finanțelor, acuzat că a falsificat rectificar­ea bugetară

Datele din documentel­e pentru rectificar­ea bugetară sunt false şi toţi vinovaţii vor răspunde, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.

- Romulus.georgescu @romanialib­era.ro

Potrivit senatorulu­i PNL, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovic­i, împreună cu funcţionar­ii din finanţe şi cei de la CNSP ”au măsluit datele din buget reducând veniturile programate şi crescând deficitul programat”, susţine liberalul. Concret, Cîţu atrage atenţia că legea bugetului de stat a trecut prin Parlament şi a fost votată cu venituri de 159 miliarde lei şi un deficit de 18.7 miliarde lei după primele şase luni. Însă, în documentel­e care însoţesc rectificar­ea bugetară au fost introduse date falsificat­e. Acestea arată că veniturile pentru prima jumătate a lui 2019 ar fi trebuit să fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei faţă de ce a fost votat în Parlament) iar deficitul ar fi trebuit să fie de de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei faţă de cel votat în Parlament).

În replică, PSD a anunţat că va face o plângere penală împotriva reprezenta­nţilor PNL pe care îi acuză că ”au dezinforma­t”,„în mod conştient“,cu privire la rectificar­ea bugetară.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania