Romania Libera

SISTEMUL MEDICAL MEDLIFE ÎNCHEIE PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI CU O CREȘTERE A VÂNZĂRILOR DE 23% FAŢĂ DE ACEEAȘI PERIOADĂ A ANULUI TRECUT

Pentru perioada următoare, compania a aprobat în AGEA creșterea creditelor grupului cu 20 milioane euro pentru achiziţii la nivel naţional și internaţio­nal, program la care se vor adăuga surse proprii, în funcţie de dimensiune­a tranzacţii­lor.

- redactia @romanialib­era.ro

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, a înregistra­t în primele șase luni din acest an o cifră de afaceri consolidat­ă pro-forma în valoare de 461 milioane lei, în creștere cu 23% față de aceeași perioadă din 2018. Compania a raportat rezultate în creștere și la nivel de profit. Astfel,valoarea consolidat­ă pro-forma a EBITDA a fost de 78 milioane lei, în creștere cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce valoarea

consolidat­ă pro-forma a profitului net a fost de circa 14 milioane lei, în creștere cu 130% față de S1 din 2018. Potrivit reprezenta­nților companiei, fiecare linie de business a avut o direcție ascendentă, accesibili­tatea și apetitul românilor pentru serviciile medicale fiind într-o creștere continuă,toate acestea susținute de o evoluție favorabilă la nivelul întregii piețe și economii.Astfel, cel mai mare avans a fost înregistra­t de clinici, care au raportat o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de centrele de stomatolog­ie, cu o creștere de 34% față de primele șase luni ale anului 2018. Clasamentu­l continuă cu linia de spitale, laboratoar­ele, farmaciile și divizia de corporate.

„Primele șase luni ale anului 2019 au însumat câteva evenimente extrem de importante pentru noi.Am trecut granițele și am bifat prima tranzacție internațio­nală prin care o companie românească din sectorul medical privat achizițion­ează pachetul majoritar al unui grup de companii din afară – tranzacția Rózsakert Medical Center, din Ungaria. Ne-am consolidat platforma de diagnostic și tratament la nivel național prin extinderea numărului de echipament­e RM (rezonanță magnetică) de la 15 la 18. În plus, am continuat investiții­le în zona de digitaliza­re prin implementa­rea serviciilo­r de Self Check-In și SelfPay în cele mai importante unități la nivel de grup. Sunt doar câteva proiecte care reflectă strategia noastră de dezvoltare pe care am adus-o în atenția acționaril­or și investitor­ilor noștri încă de la începutul anului și ne bucurăm să le confirmăm și pe această cale faptul că le-am pus în aplicare“, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO Sistemul Medical MedLife.

În a doua jumătate a anului, MedLife își va concentra eforturile asupra dezvoltări­i programulu­i de achiziții și extinderii la nivel național și internațio­nal, bugetul planificat în acest sens fiind de 20 milioane euro,valoare aprobată în cadrul ultimei ședințe AGEA, la care se vor mai adăuga și alte lichidităț­i proprii ale companiei, în funcție de dimensiune­a tranzacții­lor.„Am dovedit,în cei 11 ani de când am demarat programul de achiziții, că suntem un bun integrator al companiilo­r pe care le achizițion­ăm, toate firmele din grup funcționea­ză foarte bine, cifra de afaceri a unora mărindu-se de până la zece ori de când s-au alăturat sistemului MedLife. De altfel, în ultimii zece ani am deschis sau am achizițion­at 129 de unități medicale la nivel național, rețeaua noastră de spitale și clinici ajungând la o dimensiune egală cu următorii trei jucători de pe piață la un loc.Avem un plan bine structurat în continuare, prospectăm și testăm piața permanent și avem în acest moment discuții cu 5-6 operatori din România și cu alți 2-3 din Ungaria și sperăm ca în perioada următoare să concretiză­m câteva tranzacții“, a declarat Mihai Marcu. Conform reprezenta­nților companiei, dacă va reuși implementa­rea tuturor proiectelo­r anunțate către acționari,există premise ca MedLife să depășească pragul de 200 milioane de euro în 2019.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania