Romania Libera

JEFFREY EPSTEIN: CHILOŢEI DE MĂRIMEA 5 COMANDAŢI ÎN ÎNCHISOARE, UN TABLOU CU BILL CLINTON ÎMBRĂCAT ÎN FEMEIE ȘI UN UTILAJ DE CIMENTAT, TRANSPORTA­T „EXPRES“PE INSULA SA PRIVATĂ

- redactia@romanialib­era.ro

Celula din Manhattan în care și-a pus capăt vieții – plină de gândaci,rozătoare și colegi de pușcărie duri – a fost în contrast puternic cu închisoare­a din Palm Beach,din 2008.

Cum și-a comandat Je rey Epstein chiloței de mărimea 5 este una dintre numeroasel­e întrebări apărute în urma miilor de pagini de înregistră­ri obținute de jurnaliști­i de la Miami Herald de la Biroul șerifului din Palm Beach County. Je rey Epstein,multimilio­narul din Palm Beach, a fost un bărbat liber,în ciuda abuzurilor sexuale asupra a zeci de fete minore, potrivit poliției și procuroril­or.În urmă cu un deceniu,într-o scurtă perioadă petrecută în închisoare­a din Palm Beach, Je rey Epstein,care a pledat vinovat în 2008 pentru solicitare­a unei minore pentru sex plătit, a făcut o achiziție ciudată în magazinul unității închisorii: două perechi de chiloți mici pentru femei, de mărimea 5. Chiloții ridică întrebări: de ce un deținut bărbat și fără copii,acuzat că a abuzat sexual fete de 14 ani, ar avea voie să cumpere lenjerie de sex feminin atât de mică încât să nu se potriveasc­ă unei femei adulte de dimensiuni medii?Așadar,pentru ce sau pentru cine au fost și de ce achiziția nu a ridicat suspiciuni? O nouă anchetă despre condițiile sale din închisoare se află în curs,analizând modul în care Epstein,re-arestat, la 66 de ani, la începutul lunii iulie, sub acuzații reînnoite de trafic de sex,a putut să se spânzure, sâmbăta trecută, într-o celulă de închisoare din New York,în așteptarea procesului.Noile acuzații au fost declanșate după ce Miami Herald a publicat o serie de dezvăluiri despre Epstein în dosarul „Perversiun­ea Justiției“,care a examinat,printre altele,decizia fostului procuror general Acosta de a aproba o cerere a lui Epstein prin care victimelor să nu li se spună despre faptul că federalii au decis ca majoritate­a acuzațiilo­r să fie abandonate. Ceea ce reiese din evidențele șerifului din Palm Beach este că averea lui Epstein i-a oferit privilegii extraordin­are în timpul șederii sale de 13 luni în închisoare­a din Palm Beach (din 30 iunie 2008 până pe 22 iulie 2009) – o ușă mobilă deblocată,acces aproape nelimitat la un televizor,un program generos de eliberare pentru muncă. Gardienii erau obligați să poarte costume de afaceri când îl păzeau; aceștia au păzit ușa biroului sau pe cea de acasă, uneori din exterior, mai degrabă decât să privească direct asupra lui Epstein,fiind chiar „ușurați“de faptul că Epstein era mulțumit de serviciile prestate de ei – se arată în rapoartele din închisoare.Biroul șerifului local nu a intenționa­t niciodată să-l trateze pe criminalul condamnat ca pe un deținut tipic – în mod explicit datorită bogăției sale extraordin­are.

Daily Mail Online: Jeƒrey Epstein a expediat un camion de ciment de 100.000 de dolari către „Insula pedofililo­r“,pentru a acoperi dovezile

Je rey Epstein a trimis un camion de ciment cu livrare expresă pe insula sa din Caraibe, cu trei săptămâni înainte de publicarea unei dezvăluiri ce a dus la arestarea sa. Epstein se grăbea atât de tare încât a plătit camionul să sosească mai devreme – chiar dacă asta însemna să fie responsabi­l dacă era deteriorat în timpul tranzitulu­i. Trei săptămâni mai târziu, Miami Herald a publicat o serie de articole intitulate „Perversiun­ea Justiției“,ceea ce a dus,în cele din urmă,la arestarea lui Epstein în iulie.

Daily Mail TV a citat experți în transportu­l maritim: „Nu se poate exclude posibilita­tea ca acesta să fi fost folosit pentru acoperirea probelor“.Față de celelalte colete pe care Epstein le-a trimis pe insula sa, Little St. James, din Caraibe,timpul livrării camionului de ciment ridică întrebări despre motivul real al lui Epstein, a declarat William George, un analist care monitorize­ază datele de transport și care a furnizat detaliile Daily Mail TV. William George a spus: „Deși achiziția mixerului de ciment pe cont propriu nu este suspectă,atât calendarul expedierii,cât și faptul că este singurul articol din registrele noastre livrate cu o factură expresă de încărcare ridică semne de îngrijorar­e.Acesta a ajuns pe insula lui Epstein pe 7 noiembrie 2018, cu 21 de zile înainte de demascarea lui Epstein de către Julie Brown în Miami Herald și cu 23 de zile înainte ca Epstein să înceapă să încerce să plătească martorii. „Având în vedere atât subiectul articolulu­i lui Brown, cât și urgența expedierii, nu se poate exclude posibilita­tea ca mixerul de ciment să fi fost folosit pentru a acoperi literalmen­te dovezi“. Epstein a trimis camionul într-un mod neobișnuit și scump de expediere,astfel încât să ajungă rapid. De asemenea,a mai fost trimis pe insulă un scaun de dentist, echipat complet.

Epstein a trimis un extractor pentru gresie și covoare (care cântărea 191 kg) din Insulele Virgine către casa sa din New York, pe 11 martie anul acesta.Patru luni mai târziu,a fost arestat pe aeroportul din Teterboro,în apropiere de New York, și inculpat pentru acuzații de trafic de sex.

Detaliile vin după ce Daily Mail TV a dezvăluit în exclusivit­ate că FBI a percheziți­onat Insula Little Saint James.

Un tablou ciudat al fostului președinte Bill Clinton,în vila lui Epstein

Artista care a pictat tabloul,Petrina Ryan-Kleid,a fost uimită de ultimul scandal în care acuzatul de trafic de sex Epstein este implicat. O ciudată pictură în ulei (care îl prezintă pe Clinton îmbrăcat într-o rochie albastră, similară cu cea purtată de Monica Lewinsky, și așezat în mod sugestiv pe un scaun din Biroul Oval, în timp ce privește și arată cu degetul spre privitorul piesei) este doar cea mai recentă descoperir­e bizară făcută publică în scandalul Epstein. „În 2012, ca studentă la Academia de Artă din New York, am pictat imagini cu președinți­i Bill Clinton și George W.Bush ca parte a tezei mele de master“, a spus artista Petrina Ryan-Kleid pentru Fox News. „Când școala a organizat o strângere de fonduri la Tribeca Ball în acel an, mi-au vândut tabloul unuia dintre participan­ți. La fel ca în cazul majorități­i tablourilo­r mele,am pierdut complet urmărirea acestei piese când a fost vândută, acum șapte ani.Așadar,a fost o surpriză imensă să aflu că se afla în casa lui Epstein“.Tabloul „Parsing Bill“, care a atârnat în casa lui Epstein din Manhattan,este doar cel mai recent detaliu care ridică îngrijorăr­i cu privire la conexiunea Clinton-Epstein.Întrebăril­e legate de prietenia celor doi și ce au făcut împreună fostul președinte și pedofilul condamnat îi vizează de ceva timp pe amândoi.Deși Clinton a recunoscut că a zburat în avionul privat al lui Epstein în patru călătorii legate de evenimente pentru Fundația Clinton,jurnalele de zbor indică alte două călătorii și un total de 27 de zboruri în care Clinton era pasager.Un reprezenta­nt al lui Clinton a negat cu strictețe că fostul președinte ar fi avut cunoștință de activități­le ilicite ale lui Epstein și a insistat că întâlniril­e au avut loc cu câțiva ani înainte ca Epstein să încheie un acord de recunoaște­re controvers­at pentru acuzațiile din 2008 că a avut contact sexual cu o minoră în Florida.

 ??  ??
 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ?? New York, 14 august, 2019: Imaginea cu Metropolit­an Correction­al Center,unde acuzatul de trafic de sex Je€rey Epstein s-a sinucis pe 10 august 2019
FOTO SHUTTERSTO­CK New York, 14 august, 2019: Imaginea cu Metropolit­an Correction­al Center,unde acuzatul de trafic de sex Je€rey Epstein s-a sinucis pe 10 august 2019
 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ?? Mixer de ciment
FOTO SHUTTERSTO­CK Mixer de ciment
 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ?? Poza de pe site-ul în care tabloul artistei Ryan-Kleid este pus la vânzarea
FOTO SHUTTERSTO­CK Poza de pe site-ul în care tabloul artistei Ryan-Kleid este pus la vânzarea

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania