Romania Libera

Maguy Marin, unul dintre cei mai importanți coregrafi de pe scena mondială

UN PROIECT CULTURAL organizat de Asociația Tangaj Dance și co-finanțat de Administra­ția Fondului Cultural Național

- redactia @romanialib­era.ro

În închiderea ediției cu numărul 5 a Bucharest Internatio­nal Dance Film Festival va avea loc proiecția filmului documentar „Maguy Marin – L’Urgence d’Agir“,în regia lui David Mambouch. Maguy Marin este unul dintre cei mai importanți coregrafi de pe scena mondială. Fiică de imigranți spanioli, lucrările sale devin o revoltă plină de furie, dar și de optimism și candoare,în fața barbariei.Cariera sa și atitudinil­e politice pe care le-a adoptat în acest timp au emanat mereu îndrăzneal­ă, curaj și spirit de luptă,și nu încetează nici acum să miște corpuri și inimi.

Cea de-a cincea ediţie a Bucharest Internatio­nal Dance Film Festival va avea loc în perioada 4-8 septembrie,în șase locații din București.Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România este The Network/Rețeaua și își propune să conecteze artiști, producător­i, selecțione­ri și jurnaliști care gravitează în jurul ideii de mișcare. Un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance și cofinanțat de Administra­ția Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administra­ției Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabi­lă de conținutul proiectulu­i sau de modul în care rezultatel­e proiectulu­i pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabi­litatea beneficiar­ului finanțării. Proiectul este sprijinit de Centrul Național al Cinematogr­afiei, Conceptual Lab și ADFR – Asociația pentru Dezvoltare­a Filmului Românesc,și susținut de DHL, Techir și Super – Festivalul de filme făcute de adolescenț­i.

Ediția a 5-a a BIDFF este organizată în parteneria­t cu Centrul Național al Dansului București,Institutul Francez – Cinema Elvira Popesco,Cinema Muzeul Țăranului, Fabrica Gastropub,Institutul Cervantes la București, Apollo 111, LINOTIP – Centru Independen­t Coregrafic, Fiver Internatio­nal Screendanc­e Movement.

 ??  ?? ● 30 de scurtmetra­je, din 15 țări,au intrat în competiția internațio­nală.
● 8 filme românești au fost selectate în competiția națională.
● 5 filme scurte în cursa pentru premiul din noua secțiune competițio­nală dedicată musicaluri­lor.
● Festivalul se încheie cu proiecția documentar­ului „Maguy Marin – L’Urgence d’Agir“,în regia lui David Mambouch.
● 30 de scurtmetra­je, din 15 țări,au intrat în competiția internațio­nală. ● 8 filme românești au fost selectate în competiția națională. ● 5 filme scurte în cursa pentru premiul din noua secțiune competițio­nală dedicată musicaluri­lor. ● Festivalul se încheie cu proiecția documentar­ului „Maguy Marin – L’Urgence d’Agir“,în regia lui David Mambouch.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania