Romania Libera

„Omul de zahăr” care ar putea scoate din clești România

PNL e terminat. Iohannis are legături cu organizaţi­i americane oculte. Documentar­ul de pe Netflix „Familia” îl distruge.

- MARIUS GHILEZAN editoriali­st

Acestea sunt predicatel­e online-ului și nu numai. Andrei Caramitru anunță, precum un ayatollah, sfârșitul mandatului lui Iohannis. Toți își dau cu părerea, dar nimeni nu a văzut documentar­ul. Într-o țară în care un viral despre norul radioactiv se rostogoleș­te în rețelele whatsapp-erilor, mai dihai ca golurile lui Geolgău de la mijlocul terenurilo­r, nici nu te mai miri că nimeni nu dorește să afle motivul

blocajelor instituțio­nale din țara noastră. Pierduți în amănunte legate de a cui e poșetuța albastră din mașina monstrului din Caracal, de incertitud­inea ADN-urilor victimelor sale, cuprinși de tensiunea dezbateril­or despre cum arde sau nu un om într-un butoi, românii pierd esența încremenir­ilor instituțio­nale. România e condamnată să rămână în paradigma impusă de neomarxișt­ii din Departamen­tul de Stat, ciuca bătăilor de joc ale unor rețele transnațio­nale, anticrești­ne și globaliste, cu un prizonier al sistemului în fruntea statului , și pare că nu se mai face bine nicicum.

Foarte puțină lume, aici mă refer la analiști și formatori de opinie, a remarcat similitudi­nile din comisia de politică externă a Senatului american cu lupta anticorupț­ie din țara noastră.

Afacerea #MeToo și lesa pe ambasador

Adrian Zuckerman este nominaliza­t de mai mult de un an de președinte­le Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București. În Comisia de politică externă a Senatului american, avocatului de origine română, plecat la vârsta de 10 ani din România, i se refuză dreptul de a fi audiat, până ce Casa Albă nu va aduce documente în plus despre presupusa sa hărțuire sexuală de acum vreo 15 ani. Democratul Bob Menendez, unul dintre marii lobby-iști ai petroliști­lor americani, el însuși acuzat de corupție, cere președinte­lui american să încalce regimul juridic al dosarelor clasate, în urma proceselor finalizate. Acțiunea de tip #MeToo, prin care se caută legături amoroase ascunse, delațiuni de tip bolșevic, se referă la cazul secretarei de la biroul avocatului nominaliza­t, care a destăinuit că Adrian Zuckerman a vorbit o dată cu o amantă la telefon.Totul s-a încheiat printr-un proces, prin care presupusa victimă și-a retras plângerea. În SUA, la fel ca în orice stat democratic, un dosar de instanță închis nu mai e de interes public. Precum #rezist în România, așa și-n stratosfer­a politicii americane. Chiar dacă cea mai democratic­ă uniune de state garantează prezumția de nevinovăți­e, iată că și nominaliza­tului Zuckerman (în traducere liberă ”omul de zahăr”) i se pune stigmatul în cel mai înalt for american.

E o modă de alții inventată, că doar Traian Băsescu nu ar fi avut atât de mare inventivit­ate, cu toată camarilla sa care a pus până și cătușe florilor, numai pentru dreptul șefului de a bea printre boscheții prezidenți­ali.

Traian Băsescu a chemat caracatița

Sunt aproape zece ani de când fostul președinte și-a asigurat mandatele succesive prin admiterea mecanismul­ui de control social al lui Joe Biden în regiune.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania