Romania Libera

Adrian Zuckerman vine din lumea normală, a business-ului privat

-

rin Departamen­tul de Stat și societatea în civil arvunită, fostul secretar de stat din Administra­ția Obama a introdus regulile unui joc străin locurilor: anticorupț­ia. Marinarul a și adus din ambrozia instituțio­nală toți scaieții în chip de caporali,peste care se putea pune șaua transconti­nentală. Ce a urmărit președinte­le Băsescu? Să-și asigure liniștea domniei.Marele pișicher a pregătit țărușii,capetele de mort,vipuștile și fustele gata de ridicat pentru marea cucerire.

Prin Gordon,Administra­ția americană i-a acoperit dezastrul de la referendum și l-a făcut a doua oară președinte. Doar el singur a recunoscut că-i place să sugă de la licurici. Insecta, în accepțiune­a sa, era SUA. În schimbul perenități­i sale, Departamen­tul de Stat a pus în operă lucrarea de destructur­are a clasei politice și de distrugere a capitalulu­i autohton. Ca un balsam peste video-justiția impusă, a divizat societatea în două falii ireconcili­abile. Nu sună asta a arta cuceririi unui teritoriu prin distrugere­a oricăror forme de rezistență? Adrian Zuckerman vine din lumea normală.A business-ului privat.Și asta îi zăpăcește pe oamenii rețelei diplomatic­e. Ei preferă oameni controlabi­li, precum Hans Klemm, care a pus în practică toate temele impuse de predecesor­ul Mark Gitenstein, omul de casă al lui Joe Biden.

Afacerile lui Joe Biden din est

Până la venirea în România, Hans Klemm era un conțopist care putrezea în post. Părea că nimeni nu-i mai dă veun rol.A trebuit să apară Gordon, care l-a propus. Și a început să-și intre în rol de jupân.A decorat torționari­i, s-a amestecat în treburile guvernelor, a dat ordine, de parcă era un Baron pe plantație. Sigur că i s-a dat nas. Doar nu a venit degeaba Madam Nuland să traseze planuri de acțiune.

Adrian Zuckerman este periculos pentru oamenii sistemului.

Recent, anunțul lui Rudolph Giuliani că va pleca spre Kiev pentru a cere sprijinul guvernului ucrainean privind afacerile de corupție ale lui Joe Biden i-a scos din pepeni pe adversari. După cum se știe, Joe Biden va fi mai mult ca sigur challenger­ul lui Donald Trump la viitoarele alegeri prezidenți­ale. Pe vremea când fiul său era anchetat de procurorul general din Ucraina, s-a deplasat la Kiev pentru a-i cere președinte­lui, în schimbul unui miliard de dolari ajutor de stat, să-l schimbe pe acesta.

În România, prietenul său de-o viață, Mark Gitenstein face afaceri de miliarde cu Fondul Proprietat­ea, dăruit cu atâta gratitudin­e de oamenii lui Băsescu. În cazul sosirii unui outsider s-ar putea demantela rețeaua căptușită cu acoperiți, oameni ai serviciilo­r și politicien­i ținuți în lesă.

Omul de zahăr ar putea relansa dezvoltare­a României, prin scoaterea din cleștii caracatițe­i, pentru că nu e parte dintr-un sistem ce a pus lesa pe români și pe elitele lor.

«Pierzi lupta doar dacă te retragi» – deviza lui Che Guevara pare a influența deciziile Departamen­tului de Stat, înțesat cu oamenii vechiului regim.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania