Romania Libera

PUȘCAȘ, ONE MAN SHOW LA READING

La primul meci ca titular pentru Reading, George Puşcaş a reuşit o dublă de senzaţie, iar echipa sa a câștigat, pe teren propriu, cu 3-0, în faţa lui Cardiff.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

După ce marcase primul gol în tricoul divizionar­ei secunde la mijlocul săptămânii trecute, în Cupa Ligii, Pușcaș a recidivat. Internațio­nalul român a deschis scorul în minutul 25,apoi a dublat avantajul gazdelor cu 5 minute înainte de pauză. Primul gol a fost o adevărată capodoperă. Fostul atacant al italienilo­r de la Inter a luat mingea din propria jumătate și, după o cursă de peste 60 de metri,l-a executat pe portarul advers cu un șut superb la colțul lung.A doua reușită a fost tipică unui vârf de careu. Swift a trimis o centrare de pe banda dreaptă, iar atacantul român i-a luat faţa adversarul­ui și a „înțepat” mingea din șase metri. În repriza secundă, cel poreclit de prieteni „Puski” a fost aproape de hat-trick.Pușcaș a fost schimbat în minutul 82, fiind aplaudat la scenă deschisă de întregul stadion. Reading a mai înscris o

dată, prin Swift, iar Yakou Meite a ratat un penalty în prelungiri­le partidei. După meci, primul care l-a lăudat pe român a fost chiar antrenorul său, Jose Gomes.„Pușcaș putea să facă hat-trick-ul,dar aceste goluri au venit foarte bine pentru el. Golurile dau încredere unui atacant”,a declarat managerul portughez la conferința de presă.

Transferat de la Inter, în schimbul a 8 milioane de euro, vârful crescut la Oradea consideră că mai este loc de progres. „Sunt fericit pentru această victorie. Sunt primele trei puncte din această ediție de campionat.Am vrut să înscriu și al treilea gol, dar am avut ghinion și acum trebuie să mă gândesc la următorul meci. Vreau să îmi îmbunătățe­sc jocul, pentru că este un campionat foarte greu. Trebuie să muncesc mult pentru a-mi arăta valoarea aici”, a spus internațio­nalul român. În clasamentu­l Championsh­ip, Reading este pe locul 17, cu 3 puncte. Lider este Leeds United,cu 7 puncte acumulate.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania