Romania Libera

NAŢIONALA ROMÂNIEI, SALVATĂ DE GEORGE PUȘCAȘ

Cu şase foşti componenţi ai naţionalei de tineret în primul 11, România a învins cu greu echipa Maltei, cu scorul de 1-0, graţie golului marcat de George Pușcaș.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

În fața a peste 10.000 de spectatori, tricolorii au făcut o partidă modestă împotriva maltezilor, iar finalul putea aduce dezastrul, dar golul marcat de naționala antrenată de Raymond Farrugia a fost anulat pe motiv de ofsaid. Prima ocazie a meciului disputat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești a fost semnată de Andone, care l-a pus la încercare pe Bonello cu un șut periculos. În minutul 12, Răzvan Marin a înscris, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Malta putea deschide scorul în minutul

28, când Tătărușanu a salvat golul la șutul lui Corbolan. Echipa lui Contra a continuat să atace, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 47,când Ianis Hagi a executat perfect un corner, iar Pușcaș a plutit deasupra apărării malteze și a trimis imparabil cu capul.

Tricolorii au căutat în zadar drumul spre un nou gol. Ocaziile clare s-au lăsat așteptate, iar maltezii au prins tot mai mult curaj,Tătărușanu având o intervenți­e salutară în minutul 65,la un șut violent.Naționala Maltei a marcat în minutul 88, prin Farrugia,după o minge făcută cadou de „decarul” Gicu Grozav,dar golul a fost anulat pentru ofsaid. După meci, Contra a acuzat starea de nervozitat­e a jucătorilo­r și s-a declarat mulțumit de evoluția debutanțil­or. „Știam că Malta se va închide, am început bine jocul, dar nu am reușit să marcăm și au apărut nervii.(...) Importante sunt cele trei puncte. Bordeianu și Rus au confirmat azi și asta mă bucură”,a declarat „Guriță”.

În derby-ul grupei, Suedia și Norvegia au terminat din nou la egalitate, 1-1, ca și în meciul tur. Un rezultat excelent pentru echipa antrenată de Contra. Practic, dacă Spania nu va pierde cu echipele nordice,vom fi la mâna noastră.Presupunân­d că vom obține cele trei puncte în Feroe,calificare­a va depinde de jocurile disputate pe teren propriu cu Norvegia și Suedia.Dacă ne vom impune,vom fi calificați la Euro 2020.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania