Romania Libera

O Romanie normal la cap nu are nevoie de un reset

-

Carol l nu a avut nevoie de o resetare a statului. MARIUS El a schimbat GHILEZAN totul.A tăiat răul din rădăcină. Şi a făcut România modernă. Sigur că primul nostru Rege a fost un german pur sânge, nu făcut la Rondul de noapte.

De câteva zile încerc să caut mecanismel­e şi dispozitiv­ele prin care preşedinte­le va reporni sistemul, fără riscul de a băga singur degetele în priză.

Cine bagă degetele în priză? Stând băţos, nu se poate apleca. Dar cine să execute porunca? Poate că Partidul Naţional Liberal, de care se leagă speranţele a unei părţi masive din electorat. Păi şi care e planul? Cine sunt bărbaţii de stat?

Pe toate canalele, suntem anunţaţi de către corifeii lui Orban că după ce câştigă alegerile se trece la planul tăierilor. Ca pe vremea vechilor pedelişti, azi cadre de nădejde ai partidului

aşteptat ca ploaia vara.

Nu se anunţă nimeni vrednic de soluţii radicale, de terapii de şoc. Păi şi atunci poliţistul nu va mai fi miliţian, iar procurorul, călăul celor care nu se închină, doar aşa că a trecut o vorbă electorală, prin vânt, ca şi România normală?

Vrea cineva o Românie normală dintre rezistenţi­i cărora le mănâncă spinările şi caută un bulan care să-i scarpine?

Vor serviciile secrete o lege normală, prin care ei ar trebui să se retragă în garnizoane?

Are partidul lui Iohannis curajul să schimbe legile siguranţei naţionale, vechi de când e lumea democratic­ă? Doreşte preşedinte­le ca ofiţerii de informaţii să beneficiez­e de un statut clar, prin care să li se traseze ariile de manevră? O Românie normală la cap nu are nevoie de un reset.Acea parte tăcută a societăţii nu intră în dezbateri inutile, pentru că nu vine aplicaţia nepotului de pe gadgeturi să mulgă vaca, cum nici preşedinte­le nu e dispus să bage degetele în priză. Păi şi-ar da foc la valiză dacă i-ar trimite pe cerberii instituţio­nali în cazărmi.

De câteva zile încerc să caut mecanismel­e şi dispozitiv­ele prin care preşedinte­le va reporni sistemul, fără riscul de a băga singur degetele în priză. Cine bagă degetele în priză?

Stând băţos, nu se poate apleca. Dar cine să execute porunca?

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania