Romania Libera

Pentru cei care stau pe banca de rezervă a politicii, resetul înseamnă scoaterea celorlalţi de pe teren şi trimiterea lor în joc

- MARIUS GHILEZAN

Pentru cei care stau pe banca de rezervă a politicii, resetul înseamnă scoaterea celorlalţi de pe teren şi trimiterea lor în joc. Când sunt în faţa porţilor nu nimeresc nici antenele. Cică de ălea se ocupă STS-ul, instituţia care le-a băgat cheiţa.

De aia nu am bătut Spania la Euro. Pentru că antrenorul Cosmin Contra nu a resetat sistemul lui Fărămiţă Lambru. Nimic nu e mai putred în România decât sistemul care paraziteaz­ă statul, acele structuri informale de ţuţeri şi ţucalari ai popotei.Acolo ar trebui nu reset,ci scoşi din priză, pentru ca să mai poată răsufla şi SICAP-ul fără presiunea lor turbionară.

Nu bagă Iohannis degetele în priză pentru a scoate mecanismul clientelar, format din infractori şi securişti, pentru că şi-ar pierde liniştea concediilo­r. Pentru ce credeţi că luptă Iohannis? Pentru o Românie care să nu mai întrebe la ce folosesc sutele sale de voiaje anuale. Dacă dă reset, în loc să apase CTRLALT-DEL (acţiune care i-ar închide calculator­ul), setările vechi rămân în fișierele temporale, aşa cum lui Băsescu i-a rămas proba de securist la vechea Securitate, chiar dacă partidul i-a distrus lui dosarul. Poate că Iohannis nu ştie că urmele rămân. Peste 50 de ani, arhivele se vor deschide. Şi aşa vom afla cine a fost mai bun strateg între bibilica unităţii şi biloiul de la Mangalia. #Hai cu reset, ca să haidem.

PS. Când să închei editorialu­l, îmi sare o ştire despre cum un ciudat cercetător din domeniul economiei a spus că omenirea poate da un restart în epoca agresiunil­or asupra climei prin reobişnuir­ea omului să mănânce carne de om. Făcând apologia canibalism­ului, individul a spus că prin ideile sale va salva planeta. De oameni, fireşte.

Nu bagă Iohannis degetele în priză pentru a scoate mecanismul clientelar, format din infractori şi securişti, pentru că şi-ar pierde liniştea concediilo­r. Pentru ce credeţi că luptă Iohannis? Pentru o Românie care să nu mai întrebe la ce folosesc sutele sale de voiaje anuale.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania