Romania Libera

ÎNGHEŢATA ESTE SAU NU ESTE SĂNĂTOASĂ?

Sfatul nutriţioni­stului holistic

- Ion.diamandi @romanialib­era.ro

În această perioadă călduroasă, unele persoane consumă, aproape în fiecare zi, în cantităţi mari, îngheţată. Altora nu le lipsește îngheţata nici pe timp de iarnă. Însă cât de sănătos este consumul frecvent de îngheţată?

Î „n ciuda unor beneficii (conţine minerale și proteine și, cel mai important, ne face mai fericiţi deoarece crește nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”), consumul frecvent de înghețată nu este recomandat, deoarece balanța se înclină în favoarea dezavantaj­elor pe care acesta le aduce.” Marilena Oprișanu, nutriţioni­st holistic, www.holistik.ro, ne dezvăluie dezavantaj­ele înghețatei.

1.Este bogată în zahăr iar excesul de glucoză este transforma­t în grăsimi și formează depozite la nivelul stratului adipos (îngrașă).

2. Conține lipide saturate, grăsimi

„trans” și colesterol, are deci un .conținut ridicat de grăsimi care cauzează ateroscler­oza – boală cardiovasc­ulară ce afectează circulația sangvină.

3.Număr mare de calorii

4.Poate fi îndulcită cu trehaloza – îndulcitor artificial și agent de îngroșare care se poate găsi într-un procent de 11% în înghețată..

5.Poate fi infectată cu Listeria (au fost identifica­te pe piață mai multe înghețate care conțineau bacteria Listeria monocytoge­nes).

6. Conține lactoză – nu poate fi consumată de persoanele ce prezintă intoleranț­ă la lactoză.

7. Conține aditivi alimentari periculoși: coloranți, arome, agenți de îngroșare. Tuturor aditivilor alimentari li se asociază un risc cancerigen ridicat.

Consumul frecvent de înghețată nu este recomandat, deoarece balanța se înclină în favoarea dezavantaj­elor pe care acesta le aduce.”

MARILENA OPRIŞANU, nutriţioni­st holistic, www.holistik.ro

 ?? FOTO SHUTTERSTO­CK ??
FOTO SHUTTERSTO­CK
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania