Romania Libera

ȘMENARUL ȘEF VICTOR PONTA ÎȘI ACUZĂ DE “ȘMECHERIE” PARTIDUL CARE I A ŢINUT LOC DE ȘCOALĂ

Fostul PSD-ist cere Guvernului să meargă în Parlament

- filip.bondoc @romanialib­era.ro

Preşedinte­le Pro România, Victor Ponta, învinuieșt­e Partidul Social Democrat că ultimele decizii luate sunt niște „şmecherii”. Mai mult, fostul PSD-ist cere Guvernului să meargă în Parlament, pentru ca senatorii şi deputaţii să decidă dacă Executivul rămâne în funcţie.

„Ei nu au strategii, sunt şmecherii. Astea nu sunt strategii, sunt şmecherii”, a afirmat miercuri Victor Ponta despre hotărârile din ultimele zile ale social-democrațil­or cu privire la componenţa Guvernului. Fostul prim-ministru somează partidul său de suflet să se prezinte la Parlament pentru un vot în care să se decidă dacă Executivul condus de Viorica Dăncilă, moștenitoa­rea regretatul­ui Liviu Dragnea, rămâne sau nu pe jilțurile din Palatul Victoriei. „Mâine nu mai avem ministru de Interne,

sâmbătă sau duminică nu mai avem ministrul Educaţiei şi şmecheriil­e astea pe care ei le numesc strategii reprezintă un blocaj grav şi o nefuncţion­are a unor instituţii fundamenta­le – Ministerul de Interne, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, al Mediului. Cred că trebuie să vină la Parlament.Are voturi,rămâne în funcţie cu noul Guvern, nu are voturi, pleacă din funcţie”, a explicat foarte pragmatic fostul elev al condamnatu­lui care se lăfăie în pivnițele Rahovei, Victor Ponta.

Săptămânil­e trecute sămsărea cu PSD În ciuda acestei atitudini aparent temerare,Ponta nu-i atât de pornit împotriva PSD. Deși s-a dus la Cotroceni pentru a semna Acordul Politic Național inițiat de Iohannis împotriva inițiative­lor legislativ­e neconstitu­ționale ale Guvernului condus de partidul de stânga, Ponta n-a uimit pe nimeni atunci când s-a prezentat, atât în luna iulie, cât și în august, la negocieri cu partidul foștilor săi tovarăși din PSD. Pe atunci, el cerea susținerea lui Mircea Diaconu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania