Romania Libera

,,Amestecul politiculu­i in justice" e ca varza pe carne

- MARIUS GHILEZAN

Concurenţa a fost scoasă de pe piaţă simplu. Cu anticorupţ­ia şi magistraţi ghidonaţi. Fără a avea serviciile secrete la dispoziţie, nu le-ar fi reuşit planul. Pentru că dă bine la populaţie, băieţii au inventat în laboratoar­e “amestecul politiculu­i în justiţie”. De fapt, ei voiau să ascundă interesul de control asupra elitelor prin justiţie.

Din 3 milioane de dosare anuale din justiţie, aproape jumătate sunt penale. Practica scoaterii indezirabi­lului din sistemul corporatis­t sau politic e simplă: i se face dosar penal şi prostimea exultă. Cine mai ştie că Ioana d’Arc a fost arsă pe rug de inchiziţie, tot în aplauzele mulţimii, iar azi e erou naţional. Dana Gîrbovan ar fi fost soluţia magică. Un profesioni­st din sistem era singurul care putea reforma sistemul corupt de colaboraţi­onişti şi infectat de viermii serviciilo­r secrete. Preşedinte­le a spus că nu a respins profesioni­stul, ci omul, de parcă un CEO se alege după ce meniu serveşte. Dacă e şaormist nu poate fi pus în poziţia cea mai înaltă? Pe placul agenţilor de influenţă

sunt danileţii, nu gârbovanii, tobă de carte.

Iohannis e sclavul sistemului securist

Pentru cei care gândesc deasupra tăbliţelor suedeze şi peste mânuţele vânturare de neomarxişt­i, Klaus Iohannis e sclavul sistemului securist. Tot cu ajutorul Liviei Stanciu, recompensa­tă de preşedinte cu un post de judecător la CCR, a scăpat de dosarele penale pentru casele furate. Putea fi el penalul, dar a preferat să joace alba-neagră pentru a fi “alesul.” Ca profesor ştia că dacă nu e el, aleg băieţii pe altul.

Greii de dus de nas pricep mai bine ca noi de ce Laura Codruţa Kovesi, o magistrată fără vreun rechizitor­iu scris de mânuţa ei, a ajuns pretendent­ă la postul de vultur al creatorilo­r anticorupţ­iei ca formă de control şi de pedepsire a celor altfel.

Prin respingere­a Danei Gîrbovan ni se recunoaşte încă o dată că justiţia cu epoleţi e cerberul de la poarta Împărăţiei lui Hades, câinele care împiedică ieşirea proscrişil­or din Infern.

E limpede cât şalul curcubeu al „Zeiţei Anticorupţ­iei”, că de pe înaltul post de procuror european Kovesi va fi folosită ca baros împotriva naţionaliş­tilor, suveranişt­ilor şi a celor care nu execută to do list-ul dat de Împărăţie. România a fost doar un experiment. Dacă n-ar fi existat stipendiat­a Monica Macovei, nici anticorupţ­ia n-ar fi îmbrăcat formele demonice ale făpturii ridicate de naivii societăţii drept prapurii binelui. Prin anticorupţ­ie s-au decapitat elitele, s-au aliniat stelele din politică, s-a tras de lesă autoritate­a judecătore­ască. Mai e nevoie de tancuri? E mai ieftin de fabricat mânuţe de carton decât gloanţe adevărate.Tot o formă de război. Dar mai soft.

Când cineva s-a ridicat împotriva dublului standard al comercianţ­ilor europeni şi a încercat să facă o politică naţională de exploatare a resurselor i s-au scos două secretare din naftalina dulapurilo­r şi l-au trimis la ţuhaus.

Din 3 milioane de dosare anuale din justiţie, aproape jumătate sunt penale.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania