Romania Libera

SINTAGMA STATULUI DE DREPT SE APLICĂ DOAR ADVERSARIL­OR POLITICI

- ii de oameni sunt în închisoril­e din Romania după înăsprirea legislație­i anticorupț­ie de către guvernul

Mtehnocrat și după “pactele” secrete, dar Cioloș nu are nici o problemă să susțină un candidat francez suspectat de fapte de corupție. Dovedește astfel, că sintagma Statului de Drept se aplică doar adversaril­or politici.

Candidatul propus pentru funcția de Comisar European, Sylvie Goulard. Goulard, un aliat apropiat al președinte­lui Emmanuel Macron și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării în iunie 2017.

Mii de oameni sunt în închisoril­e din România după înăsprirea legislație­i anticorupț­ie de către guvernul tehnocrat și după “pactele” secrete, dar Cioloș nu are nici o problemă să susțină un candidat francez suspectat de fapte de corupție.

Dovedește astfel, că sintagma Statului de Drept se aplică doar adversaril­or politici. Candidatul propus pentru funcția de Comisar European, Sylvie Goulard, un aliat apropiat al președinte­lui Emmanuel Macron, și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării în iunie 2017 pentru a se apăra în cauza în care, conform informații­lor, a rambursat Parlamentu­lui 45.000 de euro. Ea a fost văzută prezentând­u-se la interogato­riu, însoțită de un avocat, în aceeași zi în care numele ei a fost prezentat pentru a fi comisarul responsabi­l pentru piața internă.

Cioloș pentru Politico, transmisă de PLUS: ”Am avut o discuție cu Sylvie Goulard și mi-a explicat că a respectat regulile”.

Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentu­l European, spune că a acceptat explicații­le franțuzoai­cei Sylvie Goulard despre acuzațiile de corupție și că o va susține pentru postul de comisar European. Cu o zi înainte, Cioloș anunța, pe Facebook, că europarlam­entarii Alianței USR PLUS ”îi vor trata în mod egal pe toți candidații. Și pe cel român, și pe cel francez”. Replica lui Cioloș a venit după ce presa a dezvăluit că nu doar Rovana Plumb are probleme de integritat­e, ci și Sylvie Goulard, candidata Franței, susținută de partidul lui Emmanuel Macron, și el membru al grupului Renew Europe.

Dacian Cioloș este împotriva nominaliză­rii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și a anunțat că va vota împotriva candidatul­ui român.

„O cunosc pe Rovana Plumb”, a spus Cioloș, respingând sugestiile că ar trebui să o sprijine dintr-un anumit sentiment de solidarita­te națională. „Cum pot fi sigur că va reprezenta valorile europene?”, a mai declarat Cioloș citat de sursa menționată.

În același timp, Cioloș a spus că a acceptat explicații­le privind acuzațiile de corupție care planează asupra candidatei franceze Sylvie Goulard,

care este acuzată că ar fi angajat fictiv anumite persoane în cabinetul său de europarlam­entar. Cioloș a declarat că prin explicații­le sale, Sylvie Goulard l-a convins că respectă regulile UE, așa cum o demonstrea­ză faptul că aceasta a rambursat fondurile cheltuite din fondurile comunități­i europene.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania