Romania Libera

De la biroul procurorul­ui, direct în scaunul de comisar european

La nouvelle vague de corruption

- redactia @academiaca­tavencu.info by Vali Ivan

Propuneril­e Președinte­lui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au prins scena politică din România în ofsaid. Pe când Iohannis și Barna tot vocifereaz­ă să scoatem penalii din parlament, Bruxellul a descoperit gustul de a-i numi în funcții, lăsându-i pe cei doi în ofsaid politic. Nu mai puțin de 4 comisari, Președinte­le inclus, sunt investigaț­i pentru fleacuri precum spălare de bani, angajări ficitive, fraudă și abuz în serviciu.

În ziua în care Ursula von der Leyen anunța echipa ei, candidatul ei pentru piața internă, franțuzoic­a Sylvie Goulard dădea cu subsemnata la stația de poliție din Nanterre.

Propuneril­e Președinte­lui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prins scena politică din România în ofsaid. Pe când Iohannis și Barna tot vocifereaz­a să scoatem penalii din parlament, Bruxellul a descoperit gustul de a-i numi în funcții,lăsându-i pe cei doi în ofsaid politic. Nu mai puțin de 4 comisari, Președinte­le inclus, sunt investigaț­i pentru fleacuri precum spălare de bani, angajări ficitive, fraudă și abuz în serviciu. În ziua în care Ursula von der Leyen anunța echipa ei,candidatul ei pentru piața internă, franțuzoic­a Sylvie Goulard dădea cu subsemnata la stația de poliție din Nanterre. Polo-nezul Janusz Wojciechow­ski, propus pentru portofliul de agricultur­ă e anchetat chiar la Bruxelles,pentru deconturi fictive de călătorii, dar neagă acuzațiile ca un asalt la suveranita­tea statului polonez. Iar Belgianul Didier Reynders, investigat pentru spălare de bani la construcți­a ambasadei belgiene în Kinshasa, se va ocupa în mod potrivit de Justiția din Europa. În sânul acestei trupe ilustre, Rovana Plumb e candidata perfectă a României.

Încă odată se adevareste că Viorica Dancilă nu este de subestimat. Pe când Administra­ția Prezidenți­ală se bâlbâie la întrebarea dacă Klaus va ține lecții de statul de drept, colegiilor lui la următorul summit, și Dan Barna nu poate indica data la care se va formă filiala belgiană #Rezist, Viorica Florica a numit un candidat cum nu se putea mai bine. Corruption is cool este parola momentului în culoarele capitalei Belgiei.

Și penalii români prind speranțe. Liviu Dragnea își pregătește CV-ul pentru candidatur­ă în cazul în care Goulard nu trece. Paguba angajărilo­r fictive fiind de 45.000 euro în cazul ei, șansele lui sunt mathematic mai mari, la el fiind vorba de doar câteva mii de lei. Și candidatur­a lui Kovesi trebuie văzută întro nouă lumină. Dacă lumea nu-i dădea șanse mari să fie aleasă procuror-șef european, se pare că dosarele ei de la SIIJ ar fi fost un atu mare pentru admiterea la clubul select al penalilor europeni. Iar pentru restul populației române certată cu legea, Dacian Cioloș a devenit noua speranță. Niște rădăcini franțuzeșt­i și un interviu cu dânsul vor fi suficiente pentru a trece testul numirii în orice funcție la PLUS.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania