Romania Libera

Pol Pot a creat o ideologie a urii şi a ucis

- MARIUS GHILEZAN

Aşteptăm ca Vera Jourova să fie repusă în funcţia de comisar european pentru justiţie şi să-i auzim predicile despre statul de drept. Pentru noi, care ştim că e propusă de un prim ministru al Cehiei, dovedit că a furat bani din fondurile europene, e clară disonanţa. Mai greu e pentru cei care s-au născut pe vremea când idolul lor număra şobolanii din celulă, în perioada când era acuzată că a luat mită două milioane de coroane cehe de la primarul din Budišov. Guvernul României a trimis-o pe Rovana Plumb, nu pe Viorel Hrebenciuc, poreclit şobolanul rozaliu. Poate că şi europarlam­entarii români vor înţelege că Plumb nu e pe persoană fizică, reprezintă România. Postul de comisar al

Postul de comisar al transportu­rilor nu necesită cunoştinţe de mecanică fină sau de manevrat macazuri, doar viziune. Şi în mandatul de ministru a demonstrat că poate. De la zero absorbţie la câteva sute de milioane, în câteva luni.

transportu­rilor nu necesită cunoştinţe de mecanică fină sau de manevrat macazuri, doar viziune. Şi în mandatul de ministru a demonstrat că poate. De la zero absorbţie la câteva sute de milioane, în câteva luni. Poate că Dacian Cioloş ne asigură asistenţa de specialita­te pentru turnarea unui cartoon despre şobolanii prietenoşi şi despre şobolanii care trebuie stârpiţi. După cel de-al doilea război mondial, un tânăr fără asperităţi identitare, plecat din Cambodgia ajunge nu se ştie cum, în Franţa. După 20 de ani avea să devină prim ministru ca reprezenta­nt al khmerilor roşii.A ucis peste două milioane de cambodgien­i. Numele lui provoacă şi acum fiori: Pol Pot.Vă sună a ceva similar? Istoria se repetă, uneori şi de aceea nu dai cu flit la şobolani. Îi creşti, până devin samovari.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania