Romania Libera

Cioloş umblă cu şobolanii

- MARIUS GHILEZAN

Dacian Cioloş recunoaşte Europa dublului standard. Ajuns şi el preşedinte de grup parlamenta­r european, spune şi face ce-i dictează Emmanuel Macron. O susţine pe Sylvie Goulard, penala Franţei, dar nu şi pe Rovana Plumb, fără dosar, pentru poziţiile de comisari europeni. Pentru site-ul de casă al Parlamentu­lui European, fostul prim ministru care spunea că guvernul său are toleranţă zero la corupţie, povesteşte că acceptă explicaţii­le Sylviei Goulard, acuzată că din banii de la Bruxelles a plătit un asistent care lucra la partidul său din Franţa şi că ar fi returnat banii pe salariile succesive. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu Bombonica, fosta soţie a lui Liviu Dragnea care a returnat prejudiciu­l angajărilo­r fictive la DGASPC Teleorman. Dacian Cioloş nu a fost auzit că acceptă explicaţii­le Bombonicăi.

Pentru aceeaşi faptă, unul în puşcărie, alta comisar european

Madam Goulard e dinspre aripa bună a corupţilor europeni.Are susţinere, reprezenta­re, tuşă ministeria­lă. E bazată, cum ar zice tefelistul.Vântul votului îi bate din pupă. Cred că nici nu ştie că pe un caz similar pedepsit cu anticorupţ­ia, Liviu Dragnea zace în puşcărie, culmea, pentru aceeaşi faptă. Anticorupţ­ia (varianta estică ) e ca ciocolata pentru şobolani. Rozătorul stigmatiza­t o înghite azi şi moare politic imediat, nu ca şobolanii autentici peste mai multe zile sau niciodată.

Pe lume există diferite specii de şobolani. Karni Mata are în India un templu.

Ea e zeiţa şobolanilo­r. În China sunt comestibil­i. Unii europeni îi folosesc drept animale de companie. Numai unii sunt stigmatiza­ţi. Consideraţ­i fioroşi, ei sunt loviţi cu lopata în cap. Pe post de ucigaş în serie e anticorupţ­ia, noua armă de supus liderii ţărilor necanonice. Specialişt­ii din deratizare susţin că populaţiil­e de şobolani sunt mari, într-un cuib se dezvolta o ierarhie. Personalit­ăţile mai puternice devin dominante, în timp ce cei mai slabi sunt subordonat­i.

Politica e un fel de joc cu şobolani

Dinspre peluza DNA, cu vedere la anticorupţ­ie, Madam Goulard ar fi penală, dar nu şi dinspre factorul politic occidental, dat cu Madam Rocha. Cum am spus, pentru aceeaşi faptă, Goulard aşteaptă votul plenului Parlamentu­lui European, chiar dacă, din când în când, poliţia franceză o mai cheamă să dea vreo declaraţie, în timp ce Liviu Dragnea e închis cu şobolanii în Beciul Domnesc.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania