Romania Libera

DINAMO BOTOȘANI, FĂCUT „TERCI” DE ARBITRU

Dinamo și FC Botoşani și-au împărţit punctele, după ce au terminat la egalitate, pe Arena Naţională, scor 1-1, un meci presărat cu erori grave de arbitraj.

- catalin.mihai @romanialib­era.ro

În fața a peste 8.000 de spectatori, „câinii” nu au izbutit să lege a treia victorie consecutiv­ă. Încă din primul minut, arbitrul George Rădulescu și-a dat în petic, atunci când nu l-a eliminat pe dinamovist­ul Mihai Neicuţescu pentru cotul aplicat lui Chindriș. Botoșăneni­i au fost mai periculoși în prima repriză și au ratat câteva ocazii, fiind blocați, de fiecare dată, de Ricardo Piscitelli. Până la pauză, Dinamo a fost aproape să deschidă scorul, dar reușita lui Montini a fost anulată pentru ofsaid. În repriza secundă, dinamovișt­ii au reușit să deschidă scorul, în minutul 58, prin Sorescu, care a înscris cu capul, după o centrare venită de la Neicuțescu.Avantajul echipei lui Uhrin a durat doar 7 minute. Moussa a adus egalarea, marcând din 8 metri, după o respingere neinspirat­ă a portarului dinamovist. O altă decizie bizară a arbitrului a venit în

minutul 84, când moldovenii ar fi trebuit să primească un penalty, însă Rădulescu a acordat doar lovitură liberă la faultul comis de Moldoveanu asupra lui Mihai Roman, în interiorul careului. Meciul s-a încheiat cu o altă mare gafă a centralulu­i, care a refuzat să acorde un „11 metri” la intrarea imprudentă a lui Fabbrini asupra aceluiași Roman, petrecută în al optulea minut de prelungire.

La finalul partidei, antrenorul moldovenil­or, Marius Croitoru, a făcut scandal și a acuzat, pe bună dreptate, maniera de arbitraj: „Trebuia să câștigăm clar, am avut ocazii mari, am avut două penalty-uri, nu se poate! Suntem echipă de playo¬,joc frumos, joc fotbal, nu mă închid și îmi pun arbitrii care-mi refuză două penalty-uri. Cum să mai fac fotbal? Păi nu se poate, opriţi-vă oameni buni”.

După acest rezultat,moldovenii au acumulat 12 puncte și se află pe locul 6,în timp ce alb-roșii au 10 puncte și ocupă poziția a 9-a în clasamentu­l Ligii 1.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania