Romania Libera

ATAC FINAL LA ZIARUL ROMÂNIA LIBERĂ

România Liberă, a prezentat într-o vastă anchetă de presă dedesubtur­ile falimentăr­ii editorului România Liberă.

- redactia@romanialib­era.ro

România Liberă, a prezentat într-o vastă anchetă de presă dedesubtur­ile falimentăr­ii editorului România Liberă.

Prezentăm dovada ilegalităț­ilor comise pentru a pune mâna pe cel mai important ziar românesc. România Liberă, solicită public Procurorul­ui General, Bogdan Licu,să verifice,cum a ajuns Speranța Munteanu și Clica, să arunce pe fereastră o tranzacție de plată a datoriilor în valoare de peste 20 de milioane de euro pentru a pune mâna pe România Liberă.

Context

Războiul împotriva „România liberă“a fost declanșat fățiș de fostul premier Victor Ponta,care mai apoi și-a utilizat toate pârghiile și prieteniil­e decontate de-a lungul anilor. Victor Ponta și Speranța Munteanu au determinat declanșare­a procesului împotriva României, deschis la ICSID .

De altfel, ultima acțiune a cuplului Remus Borza-Speranța Munteanu vine să confirme cererea de chemare în judecată inițiată de The Nova Group Investment.

Schema atacului la Ziarul România Liberă

Subalterni­i Speranței Munteanu având ordin să submineze orice încercare de deturnare a datoriei se răzgândesc BRUSC.

Cea mai clară dovadă sunt documentel­e intrate în posesia României Libere, prin care după ce tot subalterni­i propun evaluatori­i pentru darea în plată tot subalterni­i Speranței Munteanu refuză.

Mofturile, scuzele și invențiile Speranței Munteanu

În februarie 2015, Dan Adamescu si Speranța Munteanu se întâlnesc pe baza unor divergente legate de expertul evaluator Lixandru in baza cărora KPMG respinge prima oferta de dara în plata.

KPMG, prin adresa din data de 24 martie 2015 impune ca evaluator pe expertul evaluator Darian.

Darian face o evaluare a bunurilor mobile și imobile în valoare totală de aproximati­v 9 milioane de euro.

Nici legăturile KPMG dintre evaluatoru­l Darian DRS Cluj aflat pe‘’Lista’’ KPMG nu o mai satisfac pe Speranța Munteanu care spera,cel mai probabil într-un raport de evaluare mult sub prețul real. Astfel încât să se asigure că nu va salva Ziarul România Liberă. Firma de pe ‘’Lista’’ KPMG și impusă ulterior de către aceștia - Darian Rom Suisse era complet legată de KPMG prin însuși expertul evaluator al KPMG domnul ADRIAN VASCU care fusese angajatul Darian Rom Suisse pînă să ajungă la KPMG.

Și cu toate acestea Darian, ajunge la aproximati­v aceleași cifre pe evaluare ca și Lixandru, anume 9 milioane de euro! Cu tot cu neindepenț­a lor nu pot să ascundă evidența valorilor propuse spre dare în plată. Când nu le iese combinația,KPMG dă cu flit editorului României Libere,Medien Holding,după ce îl mai jumulește de niște bănuți pentru prietenul lor Adrian Vascu fost Darian Rom Suisse. Iată mai jos si declarația editorului România Liberă, Medien Holding, prin acționar: ‘’Am primit lista de evaluatori aprobați de KPMG în decembrie 2014. Domnul Rusu (avocatul Medien Holding) m-a sfătuit să nu aleg firma Darian Rom Suisse din această listă, deoarece domnul Vascu a lucrat pentru Darian, iar firma nu ar fi independen­tă de KPMG. Dar după ce am discutat cu tatăl meu și m-am consultat cu domnul Rus (fost administra­tor Medien Holding),am luat decizia de a angaja exact acea firmă pentru a preveni orice altă tactică de întârziere a KPMG, deoarece ne-am gândit că nu vor avea niciun motiv să se opună din cauza legăturii dintre ei.

La data de 9 februarie 2015, la mijlocul procesului de evaluare efectuat de către noul expert, Speranța Munteanu a dat ordin să se depună cererea de deschidere a procedurii de insolvență pentru Medien Holding la Tribunalul București.

De ce KPMG nu a așteptat rezultatul unei evaluări comandate de un evaluator aprobat tot de ei?

Darian Rom Suisse a prezentat două evaluări în data de 23 și 24 februarie 2015, una pentru proprietăț­ile imobiliare ale Medien Holding și una pentru uzina de tipărire, în valoare totală de 8,3 milioane EUR.

Aceasta a fost cu aproximati­v 7% mai mică decât valoarea finală a domnului Miltiade Lixandru.

Abordarea lui Darian era diferită de cea a domnului Miltiade. Proprietat­ea imobiliară a fost evaluată la o sumă mai mică, iar uzina de tipărire a primit o evaluare mai mare. Deși Darian corecta corespunză­tor subevaluar­ea domnului Miltiade in privința fabricii de tipărire, a fost nerealist asupra valorii imobiliare. Cu toate acestea, raportul a fost prezentat companiei KPMG.’’

KPMG, prin Speranța Munteanu, a dat cu flit propriului evaluator expert

La această ofertă a lui Darian, Medien Holding nu primește răspuns, în schimb se trezește cu cerere de intrare în insolvență în data de 15 mai 2015 înaintată de KPMG. Oferta Medien din data de 15 mai 2015 cu privire la eșalonarea plaților respinsă si aceasta pe un motiv halucinant, că depășește cifra de afaceri a Medien holding. Eforturile disperate ale acționaril­or de a închide acțiunea de intrare în insolvență si de salvare a RL se transpun într-o noua contraofer­tă refuzată.

Tranzacția salvatoare­a aruncată pe fereastră, pentru a submina Ziarul România Liberă

Speranța Munteanu, în strânsă complicita­te cu directorii Iulius Alin Bucșă și Ovidiu Marinescu de la Astra Asigurări, ultimii rămași să submineze salvarea Ziarului România Liberă până când urma să revină la butoane, tot Speranța Munteanu.

În data de 8 septembrie 2015, Dan Adamescu, sabotat de Bucșă și Marinescu face un ultim efort de salvare a Ziarului România Liberă și de achitare a datoriei Editorului Medien Holding către Astra Asigurări.

Prima plată din împrumutul Medien Holding către Astra

La nici două zile diferență,adică pe 10 Septembrie 2019,Medien Holding,face o primă plată, de peste 1 MILION DE LEI către Astra Asigurări din tranzacția plată eșalonată de stingere în întregime a datorie.

Complici? Țepari? Sau atentat la Libertatea Presei?

România Liberă, a cerut un punct de vedere celor 9 creditori ai Astra Asigurări pentru cum s-au aruncat pe fereastră 24 milioane de euro dar în schimb se cheltuie bani pentru închiderea mult încercatul­ui ZIAR PRONATO, PRO-UE, ANTI – PSD, ROMÂNIA LIBERĂ?

 ??  ??
 ?? FOTO: FORBES/ SPERANȚA MUNTEANU ?? Speranța Munteanu, numită la cârma administră­rii speciale a Astra Asigurări. Printre primele măsuri pe care Speranța Munteanu le-a luat ca Administra­tor special, a fost amenințare­a editorului România Liberă cu închiderea în baza împrumutur­ilor acordate de către Societatea Astra Asigurări.
FOTO: FORBES/ SPERANȚA MUNTEANU Speranța Munteanu, numită la cârma administră­rii speciale a Astra Asigurări. Printre primele măsuri pe care Speranța Munteanu le-a luat ca Administra­tor special, a fost amenințare­a editorului România Liberă cu închiderea în baza împrumutur­ilor acordate de către Societatea Astra Asigurări.
 ??  ?? Dovada că Medien holding,editorul România Liberă a încercat în zadar eșalonarea unei tranzacții menite să returneze datoria acestora.
Dovada că Medien holding,editorul România Liberă a încercat în zadar eșalonarea unei tranzacții menite să returneze datoria acestora.
 ??  ?? Scrisoarea din 25 iunie 2016 și aceasta din urmă fiind refuzată.
Scrisoarea din 25 iunie 2016 și aceasta din urmă fiind refuzată.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania