Romania Libera

PSD a împiedicat Opoziția

Camera Deputaţilo­r nu a votat pentru vacantarea mandatului deputatulu­i PSD Octavian Goga, pe motiv că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

- Camera Deputaţilo­r nu a votat pentru vacantarea mandatului deputatulu­i PSD Octavian Goga, pe motiv că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Camera Deputațilo­r a supus la vot, ieri, decizia vacantării mandatului lui Octavian Goga, deputat PSD, fiind înregistra­te 152 de voturi „pentru“, unul contra și o abținere. Numărul total al deputațilo­r prezenți la plen a fost de 157, insuficien­t pentru a asigura cvorumul de validare a deciziei.În aceste condiţii, președinte­le Camerei Deputațilo­r, Marcel Ciolacu (PSD), a anunțat că ședința este suspendată. Decizia a fost posibilă după ce PSD a boicotat votul. Astfel, dacă la primul vot figurau 111 deputați PSD în sală,peste 30 de secunde, la cel privind vacantarea locului de deputat al lui Octavian Goga doar trei pesediști mai figurau ca prezenți. În acest fel, PSD a împiedicat Opoziția să câștige încă un vot la moțiunea de cenzură. Octavian Goga trebuia să își piardă mandatul fiind condamnat penal. Octavian Goga a fost ales pe listele PMP, dar a trecut la PSD. Acum, dacă Parlamentu­l vacanta locul deținut de Goga,poziția urma să fie ocupată de următorul clasat pe lista PMP,Alexandru Teacă. PMP a anunțat că votează moțiunea de cenzură, iar social-democrații au vrut să împiedice această formațiune să obțină încă un deputat.

Acuzațiile PNL

Liderul deputațilo­r PNL, Raluca Turcan, a acuzat PSD că protejează un infractor.„Am avut o nouă mostră a modului în care PSD a confiscat instituția Parlamentu­lui pe persoană fizică, în scop de favorizare a infractori­lor, pentru că vacantarea locului de deputat a domnului Goga înseamnă de fapt eliberarea unui loc de deputat pentru o persoană condamnată definitiv cu interzicer­ea drepturilo­r electorale.Așadar, astăzi, în văzul tuturor am primit dovada modului în care infractori­i sunt protejați prin abuz în Camera Deputațilo­r“, a declarat Raluca Turcan. Ea a susţinut că „abuzurile celor din PSD şi natura infracţion­ală a acţiunilor acestora se manifestă la cote de alarmă în ultimele zile de dinainte de moţiunea de cenzură“, context în care a făcut un apel către instituţii­le statului să se autosesize­ze. „Este un demers exercitat pe bani publici, cu scopul de a bloca moţiunea de cenzură. Am primit foarte multe plângeri din partea semnataril­or moţiunii că sunt contactaţi de la vârful PSD până la nivel de parlamenta­ri sau autorităţi locale şi se promit bani publici, avantaje instituţio­nale“, a acuzat Raluca Turcan.

 ??  ?? Deputaţii n-au avut cvorum pentru vacantarea mandatului lui Octavian Goga
Deputaţii n-au avut cvorum pentru vacantarea mandatului lui Octavian Goga

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania