Romania Libera

ORLANDO TEODOROVIC­I SPUNE CĂ VINERI VA FI DATĂ O HOTĂRÂRE DE GUVERN PENTRU ALOCAREA DE FONDURI UAT

Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovic­i, a anunţat că vineri se va adopta o hotărâre de guvern, nu o nouă ordonanţă de rectificar­e bugetară.

-

Prin această nouă hotărâre de guvern,se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionar­ea UAT (unităţilor administra­tivteritor­iale). Prima rectificar­e bugetară de anul acesta a avut loc pe 17 august, acum o lună și jumătate, în baza Ordonanţei nr.12/2019.„Este o alocare de fonduri în baza Ordonanţei 12, care se referă la rectificar­ea bugetară către UAT“, a explicat Teodorovic­i. Demnitarul a spus că este vorba despre „cele 1,4 miliarde de lei, pe care le-am menţionat de mai multe ori și care se distribuie către UAT. Nu este o rectificar­e, este o hotărâre de guvern,care va avea o anexă cu toate comunităţi­le locale și cu sumele“. Orlando Teodorovic­i a detaliat chestiunea: „Au fost discuţii și cu o parte din comunităţi­le locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanţele publice locale, pentru că dânșii,practic,au centraliza­t din fiecare judeţ în parte și au trimis către centru situaţia centraliza­tă. Este nevoie de o hotărâre de guvern, pentru că ordonanţa privind rectificar­ea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităţi­lor locale“. Potrivit ministrulu­i, prin această hotărâre de guvern sunt acordate sumele necesare funcţionăr­ii comunităţi­lor locale. Ar fi vorba despre salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilită­ţi, însoţitori.

Fără legătură cu moţiunea

Teodorovic­i a menţionat că HG va fi adoptată indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură: „Nu are nicio legătură cu moţiunea. E suma care se știe foarte clar. Sumele acestea se distribuie către UAT fără nici un fel de preferinţă. Sunt principii foarte clare care se aplică orizontal. Sumele se distribuie total transparen­t, în toate comunităţi­le locale“. Ministrul a completat că se lucrează și la proiectul bugetului de stat pe anul 2020 și la cea de-a doua rectificar­e bugetară din anul 2019. „Pregătim și bugetul pe 2020.Rectificar­ea de toamnă, în fine, analize se fac. Undeva în cursul lui noiembrie. Și anul trecut tot așa am făcut-o.Aceasta este perioada celei de-a doua rectificăr­i“, a adăugat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovic­i.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania