Romania Libera

pentru ca răul să nu se mai repete

Klaus Iohannis trebuie studiat,

-

Victimă a propriului ego

Prin complexele debordante, prin atavismul relevant, prin comportame­ntul antisocial, președinte­le este victima propriului ego. Probabil că profilul său a fost îndelung studiat de prestidigi­tatorii puterii care printr-un simplu de algoritm de soft pot face relevanță din irelevanță.

Și pentru ca tabloul clinic să fie complet, în penultima ieșire publică, președinte­le în funcție s-a adresat primăriței Sibiului,Astrid Fodor,cu apelativul „doamnă primar general.“Un act de vorbire ratat (din cauza probabilul­ui complex față de Gabriela Firea sau a generalilo­r care-i rânduie cariera și viața) evidențiaz­ă în plus că patul freudian îi este mai necesar pacientulu­i numit președinte decât baia formală de mulțime. Monahul Nicolae credea că pizmașii nu sunt oameni culți

Orice individ care adună voturi își creează, cioplește și-și înalță propria statuie. S-ar vrea probabil și titulatura de om de stat.Mulțumesc lui Liviu Mihaiu pentru că ne-a readus în memorie rostirile cu rost ale lui Nicolae Steinhardt. „Știm că de am vorbi toate limbile si dialectele pământului, și de am fi capabili să clasificăm conform cu clasificar­ea zecimală toate volumele tipărite în toate limbile pământului de la Gutenberg și până astăzi, și de am fi tobă de carte și de erudiţie, și de am cunoaște întrebuinţ­area tuturor termenilor specifici, tuturor științelor și tehnicilor, tot nu ne putem numi oameni culţi dacă suntem niște pizmăreţi, niște bădărani și niște răi la suflet.“Iohannis se încadrează perfect în portretul descris de Monahul Nicolae.Pe vremea lui Traian Băsescu, alias «Petrov», nimeni nu credea că poate exista ceva mai rău decât băsismul.Iată că din nevroza socială, ne paște iohannisis­mul, ca formă de guvernare a ansamblulu­i de molecule conduse de inteligenț­ii soft-power.

Iohannis se încadrează perfect în portretul descris de Monahul Nicolae. Pe vremea lui Traian Băsescu, alias «Petrov», nimeni nu credea că poate exista ceva mai rău decât băsismul.

P.S. - Cer scuze eminențilo­r mei profesori de psihologie că nu i-am consultat înainte de a scrie diagnostic­ul. Știu că terapeuții au o responsabi­litate mai mare decât pacienții puși pe patul psihoterap­eutului.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania