Romania Libera

Astfel de caz clinic e demult studiat

-

Individul cu tulburări de personalit­ate se comportă periculos cu ceilalți și uneori ilegal (vezi repetatele violări ale Constituți­ei). Se simte plictisit în mediul social și acționează impulsiv.Nu-l intereseaz­ă dacă rănește pe cineva.Are nevoia permanentă de a stigmatiza fie grupuri, fie indivizi, pentru a-și reprima depresia socială și lipsa de comportame­nt volițional.

Când maltrateaz­ă vreun animal sau alt om, astfel de indivizi din patologia clinică nu au sentimente­le vinovăției, doar stări de euforie când văd suferința.

Nu le pasă că prin rănirea celorlalți își croiesc un drum spre înălțimi. Astfel de subiecți de pe canapeaua specialist­ului cred că numai cei puternici supraviețu­iesc. Ei sunt convinși că numai călcând pe cadavre pot avea succes în viață. Cum poate fi catalogat gestul președinte­lui de a se folosi de moartea a zece pasageri pe drumurile groazei pentru a-și stigmatiza adversarul? În plus față de tarele exprimate mai sus,are și o tulburare de posesie.El crede că în climatul politic e Dumnezeu.Iar toți cei din josul ierarhiei sunt sclavii săi. Prin anii ‘90,pe vremea când prin naivitatea mea credeam că modelul german e internațio­nal valabil,aveam să-mi previn colegii,că cel mai mare blestem pe capul neamului românesc ar fi ca slugile să fie stăpâni.

Pentru cei care nu știu, în burgul medieval Hermannsta­dt, românii nu aveau voie să intre în cetate timp de patru secole.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania