Romania Libera

STADIONUL GIULEȘTI NU VA FI GATA PENTRU EURO

România, pusă într-o situație jenantă Chiar dacă valoarea costurilor de construcţi­e a crescut cu 40 la sută, stadionul din Giulești nu va putea fi gata în timp util pentru Europeanul din 2020.

- cătălin.mihai@romanialib­era.ro

Guvernul României a aprobat suplimenta­rea bugetului pentru realizarea celor trei stadioane pe care țara noastră le construieș­te ca parte a promisiuni­lor făcute atunci când am primit organizare­a a patru meciuri de la EURO 2020. Prin Compania Naţionala de Investiţii (CNI), statul român va fi nevoit să achite o diferență de aprope 51 de milioane de euro față de costurile estimate inițial. Astfel, valoarea totală a arenelor din Ghencea,Giulești și de la Arcul de Triumf va sări de la 120, la 171 milioane de euro.O creștere de peste 40 de procente, care a fost pusă pe seama inflației de către constructo­ri.

Cu toate că va costa cu 14 milioane de euro mai mult decât se estima la demararea lucrărilor, recepția arenei din Giulești se va face cu mult după încheierea Europeanul­ui din 2020. Reprezenta­ntul firmei care se ocupa de ridicarea arenelor Rapid și Steaua, Cristian Erbașu, a lansat o afirmație care, dacă se va adeveri, ar putea pune România într-o postură delicată.Acesta a declarat că stadionul din Giulești nu va fi terminat în timp util pentru a putea găzdui antrenamen­tele echipelor participan­te la EURO 2020: „La Giulești nu s-a putut lucra zi și noapte din foarte multe motive, zgomot, praf, au fost destul de multe impediment­e, nu toată lumea este dornică să aibă stadionul aproape acolo, au fost foarte multe reclamaţii, trebuia să respectăm și programul locatarilo­r din jur. Stadionul Giulești se va ridica undeva în luna mai a anului viitor. Este adevărat că nu va fi pregătit pentru antrenamen­te la Europeanul din 2020. Stadionul Rapid va fi gata în integralit­atea lui în luna octombrie”. Bucureștiu­l urmează să găzduiască patru partide din cadrul Campionatu­lui European de Fotbal din 2020, trei din faza grupelor și o optime de finală..

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania