Romania Libera

4 MOTIVE SĂ RÂZI PENTRU O VIAŢĂ MAI BUNĂ

- Andreea.andrei@romanialib­era.ro

Râzi din toată inima în fiecare zi? Ar trebui să faci asta pentru că vei avea o mulțime de avantaje pe toate planurile.Râsul te ajută să fii mai sănătos, dar și să îți îmbunătățe­șți relațiile cu ceilalți. În plus, o glumă bine plasată poate duce la detensiona­rea situației atunci când e nevoie.Așa că nu e de mirare că e nevoie să radem în fiecare zi, e la fel de important precum activitate­a fizică sau dietă.

Cum ne influențea­ză râsul viață? Ne menține inima sănătoasă

Ne relaxează, scade tensiunea arterială și reduce stresul, așa că razi în fiecare zi, dacă vrei o viață sănătoasă. Dacă nu ai destulă imaginație să creezi tu glume pe baza situațiilo­r prin care treci în fiecare zi, nu e o problema. Vei găsi o mulțime de cărți și filme amuzante,dar și site-uri unde poți citi glume în orice moment. Alocă-ți măcar 15 minute de două ori pe zi pentru o astfel de lectură amuzantă, care te va binedispun­e. Nu uită că râsul e cel mai bun medicament.

Eliberează endorfine, scade anxietatea și e un antidepres­iv natural

Fă tot posibilul să râzi dacă te confrunți cu stări de anxietate sau depresie. Râsul e un antidepres­iv natural, fără contraindi­cații și fără efecte adverse. Cercetăril­e au arătat că râsul declanșeaz­ă eliberarea de endorfine, care are ca efect apariția unei stări euforice, asemănătoa­re cu cea generată de consumul de antidepres­ive sau al unor droguri. În plus, râsul te ajută să te detașezi, să îți distragi atenția de la teamă și tristețe. Să râzi îți poate demonstra că poți face asta și că există momente în viață ta când viață e minunată. Și asta îți poate da încredere.

Râsul apropie oamenii

Când oamenii râd împreună chiar și la o glumă pe care o aud la TV, ceva îi leagă, de parcă ar avea un secret la care sunt părtași. Simt și gândesc același lucru în același timp. Și asta îi ajută să se apropie. Așa că, dacă vrei să îți faci prieteni sau ești la începutul unei relații, mergeți împreună la un show de stand-up sau urmăriți emisiuni de umor împreună. Vei vedea că vă veți simți mai apropiați.

Râsul e contagios, așa că nu e de mirare că poți crea legături mai ușor într-un astfel de context.

Situația e tensionată? Râsul poate schimbă registrul

Simțul umorului și râsul te pot ajută să ieși din situații dificile si când vine vorba de relațiile de moment cu cei din jur. Eșți la o negociere sau pur și simplu interacțio­nezi cu o persoană supărată pe viață și ursuză și tensiunea pare că poate fi tăiată cu cuțitul? O glumă bună și bine plasată poate detensiona situația.

Râzi din inimă în fiecare zi? Ar trebui să faci asta pentru că vei avea o mulțime de avantaje pe toate planurile.Râsul te ajută să fii mai sănătos, dar și să îți îmbunătățe­ști relațiile cu ceilalți. În plus, o glumă bine plasată poate duce la detensiona­rea situației. Deci nu e de mirare că e nevoie să râdem în fiecare zi, e la fel de important precum activitate­a fizică sau dieta.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania