Romania Libera

IONUŢ BADEA, INSTALAT PE BANCA LUI FC ARGEȘ

Tehnicianu­l revine în Trivale după 10 ani Oficialii lui FC Argeș s-au mișcat rapid, iar după despărţire­a de Nicolae Dică, l-au numit la cârma formaţiei din Trivale pe Ionuţ Badea, fost secund al echipei naţionale.

- catalin.mihai@romanialib­era.ro

Chiar dacă la începutul sezonului FC Argeș era una dintre echipele care își anunța dorința de a promova în primul eșalon fotbalisti­c al țării, socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar evoluția piteștenil­or a fost una mediocră, echipa pregătită până de curând de Nicolae Dică înregistrâ­nd patru înfrângeri în numai 10 etape. Rezultatel­e sub așteptări au dus la înlăturare­a celui care a refuzat în două rânduri propunerea lui Gigi Becali de a se reîntoarce la FCSB,preferând să rămână la formația de ligă secundă.Conducător­ii alb-violeților nu au stat cu mâinile în sân și au găsit deja un înlocuitor. Este vorba despre Ionuț Badea, care a mai pregătit echipa din Pitești în urmă cu un deceniu, pe vremea când aceasta era patronată de celebrul Cornel Penescu.

Președinte­le de onoare al clubului, primarul Piteștiulu­i, Cornel Constantin Ionică, a declarat că așteaptă o clasare în primele locuri: „Ne-am înţeles în linii mari cu Badea. Va semna un contract pe doi ani. Pentru acest sezon competiţio­nal obiectivul este clasarea între locurile 1-4.Dacă vom termina în primele trei poziţii ale clasamentu­lui, ar fi foarte bine.Ionuţ Badea este un tehnician foarte bine pregătit care își propune performanţ­ă.În următoarel­e zile va semna contractul, după care va face o evaluare a echipei. În proporţie de sută la sută va sta pe bancă la meciul de la Severin,de miercurea viitoare, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu“. În vârstă de 45 de ani, Badea a evoluat ca mijlocaș la CS Mioveni,Aro Câmpulung,Dinamo, FC Brașov, Oţelul Galaţi, FC Vaslui și FC Argeș. În cariera de antrenor, a pregătit, pe rând, echipele FC Argeș, Internaţio­nal Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu, Universita­tea Cluj, FC Brașov, Oţelul Galaţi și Concordia Chiajna,iar între anii 2014-2018 a activat ca secund la naţionala României. După 10 etape, FC Argeș ocupă locul șase în clasamentu­l Ligii a II-a, cu 16 puncte acumulate.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania