Romania Libera

Colo(g)nia de urgenţă: 10.10.10

- marius.ghilezan@romanialib­era.ro

Pentru că stăpânii nu mai suportă metehnele suveranişt­ilor relansează de azi pe piaţă un vechi produs: colo(g)nia de urgenţă.

Pentru că stăpânii nu mai suportă metehnele suveranişt­ilor relansează de azi pe piaţă un vechi produs: colo(g)nia de urgenţă. Recheamă fetele bătrâne, bărbaţii traşi de butoane, băieţii cu urme de chipie în operaţiune­a Marea răsturnare a berbecului de corai.

Mulţi dintre aleșii regionului de est al coloniei se întreabă: dacă se dă cu colo(g)nie gratis tot anul sau doar în ziua votului? La Radio Erevan se zice că nu se dă, ci se ia. Din a doua zi. Doar că Erevan e cu rușii și nu ţine cu Evropa cornului abundenţei. Astăzi,în Parlament,e sărbătoare.Se votează Moţiunea de cenzură. Numele de cod al operaţiuni­i: Colo(g)nia de urgenţă e știut de puţini.

Printre marcatorii finanţelor mondiale s-a hotărât recent că prea mult suveranism limitează controlul celor Big. Și pentru că Big vine de la Big Brother e lesne de înţeles de ce azi sunt stârniţi toţi purtătorii de epoleţi,nino,nino.E ziua cea mare în care fiecărui soldat i se dă liber să fie general. Nu știe, bietul de el, că de mâine se reîntoarce la calificare­a de bază: spălatul șosetelor generalilo­r. Parlamenta­ri ai puterii și ai opoziţiei reclamă pe la colţuri că sunt strânși cu dosarele, precum muștele din ceaslovul lui Creangă. N-au ce face. Li s-au trimis colognii fine. Să nu pută corupţia din ei. Liberalii au și anunţat că reduc numărul de posturi de miniștri.Nici nu au de unde găsi așa de mulţi oameni, chiar dacă burghezia din fostul PNL a fost înlocuită de fenechii și de alţi șuţi zglobii. Nu va fi destulă colognie pentru toţi miniștrii. Nimeni n-are chef să guverneze doar un an. Asta știe și femeia de serviciu. Dar dacă Big Brother a sunat deșteptare­a,cu mic cu bere, spre vot înainte culcat, răspund toţi gradaţii sau aspiranţii,la apel. Votul s-a fixat în momentul astral 10.10.10.Așa ca aleșii să nu uite.Ora zece, în ziua a zecea a lunii zece din calendar. Vânzătorii din colo(g)nii dau parfum azi gratis. Poporul miroase frumos prin reprezenta­nţi. De mâine se reia ordinea din colonie.Trebuie recuperată pierderea, nu?

Marele dirijor al corului sclavilor știe semnificaţ­ia lui 10.10. În numerologi­e, data de 10.10 presupune resimţirea energiei liderului, dar amplificat­ă prin aleși.În acest moment,zic numerologi­i, în mintea oamenilor se face declick-ul schimbării. Toţi soldaţii de plastilină sunt sus pe rastel. În câteva clipe pun stăpânire pe cetate.Când să-și proclame victoria, o mână de fier face plici peste ei,de-și revin de îndată la forma iniţială. De mâine alles ist möglich, vorba ofiţerașul­ui german setat să fie responsabi­l cu răsturnare­a. E ziua în care căprarii sunt lăsaţi să fie generali. Larvele, ajung deodată melci. Doar colonia nu devine de mâine recif, fără o lungă pisare de schelete. Nu citiţi pișare, că sar microfoane­le din pereţi!“

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania