Romania Libera

DOI DEPUTAŢI S AU ÎNTORS ÎN PSD

Horia Nasra și Cornel Itu s-au întors în PSD, la o săptămână după ce plecaseră la Pro România, partid care sprijină moţiunea de cenzură.

- romulus.georgescu@romanialib­era.ro

Cei doi deputați s-au întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, care le-a promis că vor primi funcțiile pe care le-au cerut înainte să părăsească PSD, afirmă surse din partid. Astfel, Horia Nasra a primit promisiune­a că, dacă nu va vota moțiunea de cenzură, va fi repus în funcție, redevenind președinte­le PSD Cluj. Nasra a fost preşedinte­le PSD Cluj, fiind înlocuit recent cu Liviu Alexa. De asemenea, Cornel Itu a primit promisiune­a că va deveni vicepreșed­inte al PSD Cluj. Deputatul Horia Nasra, fostul preşedinte al PSD Cluj care plecase din partid la PRO România în urmă cu o săptămână, a anunţat, ieri, că revine în PSD Cluj şi că nu va vota moţiunea, la fel şi colegul său,deputatul Cornel Itu.„Nu am semnat textul moţiunii şi nu o voi vota, la fel şi colegul meu,Cornel Itu.Am fost,suntem şi vom fi oameni de stânga şi nu putem vota această elucubraţi­e liberală!“, a afirmat Nasra. Reacția PNL Președinte­le PNL, Ludovic Orban, a declarat că e încrezător că moţiunea de cenzură va fi adoptată. „Domnii deputaţi Itu şi Nasra nu au semnat moţiunea de cenzură şi niciodată în calculele noastre nu au fost consideraţ­i ca posibili votanţi ai acesteia. Ca atare, n-am pierdut niciun vot, nu a existat niciodată în evaluările noastre ca aceşti doi parlamenta­ri să voteze cu PSD sau să voteze moţiunea. Niciodată nu i-am luat în calcul că vor vota moţiunea.În privinţa domnului Bota, sunt informaţii pe surse, domnul Bota nu a dat o declaraţie clară că nu votează moţiunea de cenzură“, a afirmat liderul PNL.

„Toate informaţii­le astea care circulă,am văzut atâtea informaţii false aruncate de PSD în mod deliberat pentru a crea o stare de incertitud­ine.Eu vă spun cum stăm cu calculele direct. Deci avem 237 de semnatari ai moţiunii, până în momentul de faţă ştim sigur că un parlamenta­r nu poate participa la moţiunea de cenzură din motive de sănătate care sunt foarte obiective. Sigur, că mai există dubii asupra a încă doi parlamenta­ri, dar în plus faţă de cei 237 de semnatari ai moţiunii, noi astăzi avem angajament de vot din partea a cel puţin alţi zece deputaţi“, a explicat liderul PNL.

 ??  ?? Acum o săptămână, Horia Nasra se afișa cu Victor Ponta. Ieri, s-a întors în PSD
Acum o săptămână, Horia Nasra se afișa cu Victor Ponta. Ieri, s-a întors în PSD

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania