Romania Libera

Inculpată într-un dosar penal, Carmen Adamescu se înscrie cu creanțe fictive

Rodica Mîndroiu, celebra contabilă a foștilor șefi ANAF dar și a lui Nicu Gheară, numită de Carmen Adamescu ca administra­tor judiciar.

- cristi.ciuperca @românialib­eră.ro

Rodica Mîndroiu, celebra contabilă a foștilor șefi ANAF dar și a lui Nicu Gheară, numită de Carmen Adamescu ca administra­tor judiciar. Cu toate că a fost arestată pe 10 octombrie 2018 și pusă sub acuzare pentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare a centrului comercial Unirea pentru zeci de milioane de lei, Carmen Adamescu face jocuri periculoas­e de fraudă.

Dosar penal. Cu toate că a fost arestată pe 10 octombrie 2018 și pusă sub acuzare pentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare a centrului comercial Unirea pentru zeci de milioane de lei,Carmen Adamescu face jocuri periculoas­e de fraudă.

„În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repetat, cu intenţie și în baza aceleiași rezoluţii infracţion­ale,în calitate de președinte al consiliulu­i de administra­ţie și director general al persoanei vătămate U.S.C. SA,inculpata Adamescu Carmen a însușit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta,suma totală de 44.895.390,97 lei,prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive,de natură a crea aparenţa ieșirii licite a acestei sume din patrimoniu­l persoanei vătămate (contracte de management/ consultanţ­ă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermedie­re comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate“, arată un comunicat al Parchetulu­i Capitalei.

Schemă

Pentru a scăpa de obligarea returnării bunurilor achizițion­ate cu banii deturnați, fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu a cerut intrarea firmelor Cominstal HVAC și Pall D’Or Con în insolvență, ambele firme fiind controlate direct sau prin interpuși de ea și familia ei,fiul Rani și mama Zinca Palade. Administra­torul judiciar este nimeni altcineva decât faimoasa Rodica Mîndroiu, care, conform Rise Project, a fost depozitară a secretelor financiare pentru fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar și gruparea Nicu Gheară, precum și pentru un traficant de droguri condamnat, personaje mondene și cârciumari de fițe.

Rise Project confirmă că aceeași Rodica Mîndroiu lucra și pentru Codruț Alexandru Marta – fostul șef de cabinet al lui Blejnar. Marta este căutat de INTERPOL de când a dispărut. Referatul prin care procurorii au cerut arestarea lui Marta atestă legăturile dintre Rodica Mîndroiu și foștii șefi ANAF.

Din Contabil în Administra­tor judiciar

Rodica Mîndroiu s-a reprofilat în mod dubios în 2018 din expert contabil în practician în insolvență, cu toate că, aparent nu are nici cele mai fundamenta­le cunoștințe despre legea insolvențe­i cu R.M. Business Recovery IPURL:

Primul ei client este culmea Carmen Adamescu,clientă-inculpată la fel ca toți greii săi clienți de pe vremea când era contabilă.

Obiectivul duo infernale

Asocierea acestor două femei cu legături puternice în mafia românească nu surprinde pe nimeni,dar tupeul cu care procedează este șocant.

Obiectivul acestui nou duo infernale a fost devoalat imediat: ambele firme sunt proprietar­e ale unor imobile de valoare de milioane de euro, achizițion­ate aparent cu banii furați din Unirea Shopping Center. Firma Pall D’Or Con deține un bloc de birouri pe strada Gheorghe Manu din București,dar și un apartament în Poiana Brașov.

Blocul de birouri de pe strada Gheorghe Manu din București

Pentru a continua controlul asupra acestei averi, Carmen Adamescu a cerut înscrierea la masa credală, cu milioane de euro prin firmele ei. Cu toate că „Madame Unirea“nu a depus nicio probă concludent­ă pentru existența unor datorii, Rodica Mîndroiu nu a ezitat să înscrie la masa credală aceste „creanțe“, asigurând astfel controlul masei credale pentru inculpata Carmen Adamescu. Mai exact, Rodica Mîndroiu a respins toată creanța Unirea împotriva societății Pall D›or Con și a înscris doar o mică parte sub condiție suspensivă - vezi atașat tabelul preliminar publicat.

Se pregătește spălarea lui Carmen Adamescu?

Proaspăta devenită practician­ă în insolvență în 2018 a mers într-atât încât să respingă și sume care fac obiectul cercetării penale deschis în octombrie 2018, dosarul cu numărul 1185 ținut în loc de o altă expertă pe care Unirea a plătit-o cu 20.000 de euro în avans.

Cu alte cuvinte, doamna Mîndroiu nu se apleacă deloc cu conștiinci­ozitate asupra legii, mai ales că polițiști și procurori de la Direcția de Criminalit­ate Economică din cadrul IGPR investighe­ază faptele penale ale clientei sale,Carmen Adamescu Palade. Rodica Mîndroiu a înscris toate firmele lui Carmen Adamescu Palade cu 100% din creanța lor,și a scos societățil­e Astra Asigurări și Unirea Shopping Center, acestea intrând fără drept de vot.

Toate firmele lui Carmen Adamescu Palade,înscrise cu creanțe fictive

Cu toate că firmele lui Carmen Adamescu Palade nu și-au probat creanțele în vreun fel, doamna Mîndroiu, devenită subit lichidator, nu a avut nicio critică.

La schimb, societățil­or Unirea Shopping Center și Astra Asigurări le-au fost respinse sumele,tocmai fiind prescrise. Protestele celorlalți creditori au rămas fără rezonanță la Rodica Mîndroiu,care nu ascultă de nimeni altcineva decât de noua ei stăpână, în dispreț total al legii insolvențe­i. Bazându-se în continuare pe o rețea puternică de susținere din mafia românească, aceste două femei încearcă în văzul lumii manipulare­a lichidării unui patrimoniu aparent născut din spălare de bani spre detrimentu­l creditoril­or adevărați.

Rezultat: Carmen Adamescu Palade controleaz­ă acum adunarea creditoril­or și face ce vrea în Pall D’or Con.

Dan Adamescu, deși cu probe, a fost condamnat la ani grei pentru aceleași acuzaţii

Cum știm, pentru exact aceeași acuzație, fostul său soț, Dan Adamescu a fost condamnat la închisoare grea,acuzație ce s-a transferat și la fiul său,Alexander Adamescu. Doamna Carmen Adamescu Palade nu pare să fie deloc deranjată,oare de ce?

Tun de 6 milioane și în dauna Statului român: o firmă în insolvență este scutită de taxa de timbru.

Al doilea tun pe care Carmen Adamescu Palade îl pregătește cu Rodica Mîndroiu, este să ceară Unirea Shopping Center 6 milioane de euro în instanță – „pachetul ei de compensare pentru buna gestiune a societății“.

Încercarea de până acum i-a fost complicată de taxa de timbru,pe care evident,o afaceristă ca „Madame Unirea“nu-și putea permite să o ofere statului român.

Mai exact, până acum, fiindcă trebuia să platească taxa de timbru la 6 milioane de euro, bani pe care nu vroia să-i dea, a făcut doar o ordonanță de plată care a fost respinsă în prima instanță.

 ??  ??
 ??  ?? Carmen Adamescu,audiată de polițiști
Carmen Adamescu,audiată de polițiști
 ??  ?? Foto 3.Firmele deținute de Carmen Adamescu. Unirea,exclusă (condiție suspensivă)
Foto 3.Firmele deținute de Carmen Adamescu. Unirea,exclusă (condiție suspensivă)
 ??  ??
 ??  ?? Rodica Mîndroiu
Rodica Mîndroiu
 ?? Foto 1. Tabel Preliminar Pall D’Or Con S.A. ??
Foto 1. Tabel Preliminar Pall D’Or Con S.A.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania