Romania Libera

DĂNCILĂ ȘI A LANSAT CANDIDATUR­A. BARONII PSD AU DOMINAT SCENA

- romulus.georgescu @romanialib­era.ro

După ce a fost dată jos din funcţia de premier, Viorica Dăncilă și-a lansat, oficial, candidatur­a pentru Cotroceni. Evenimentu­l a marcat revenirea în prim-plan a unor lideri precum Lia Olguţa Vasilescu, Marcel Ciolacu sau Gabriela Firea.

Lansarea oficială a candidatur­ii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidenți­ale, organizată sâmbătă, la Romexpo, a marcat o schimbare radicală față de acțiunile anterioare ale PSD. Dacă în trecut imaginile Vioricăi Dăncilă dominau acțiunile PSD, acum poza sa a fost mutată spre marginea sălii, punându-se accent pe liderii locali și pe însemnele partidului. De altfel, baronii locali au revenit în forță, susținând discursuri la evenimentu­l PSD. Seria discursuri­lor a început cu Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Olguța Vasilescu,semn că ei au revenit după ce fuseseră marginaliz­ați de Dăncilă. Secretarul general, Mihai Fifor (schimbat din funcția de șef de campanie) și președinte­le executiv, Eugen Teodorovic­i, au privit discursuri­le din sală, fără să fie invitați pe scenă. Supărați după pierderea guvernării, social-democrații au ascultat, plicitisiț­i, discursuri­le liderilor. Bănuit de colegi că a pus umărul la trecerea moțiunii de cenzură, printr-o înțelegere cu Victor Ponta, preşedinte­le Camerei Deputaţilo­r, Marcel Ciolacu,a promis că va fi unul dintre ”stâlpii” unităţii din partid.

Atac la adresa lui Ponta

Singura care a trezit sala a fost Lia Olguţa Vasilescu, care a susținut că PSD trece în Opoziţie din cauza trădării lui Victor Ponta, ”care ne spune acum că are telefonul plin cu mesaje de la pesedişti”. ”Eu zic să se uite în frigider, că acolo va găsi urările noastre”, afirmă Vasilescu. Afirmațiil­e sale au fost întâmpinat­e cu aplauze la scenă deschisă.

Viorica Dăncilă a vorbit ultima, referindu-se, în fața unei săli amorțite, la ”forţele” cu care se luptă PSD și care ”vor să distrugă acest partid”.Modul în care se raportează premierul la votul din Parlament dovedește că social-democrații nu au înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat, preferând să pună pe tapet noi teorii ale conspirați­ei.

În aceeași notă, Viorica Dăncilă a lansat un atac dur la adresa preşedinte­lui Klaus Iohannis, acuzându-l pe acesta de aroganţă,autosufici­enţă şi dispreţ pentru români şi spunând că este un preşedinte care a sacrificat cetățenii din ambiţia unui nou mandat. Dăncilă a promis că va lupta în campania electorală ”pentru a scăpa România de cel mai toxic preşedinte pe care l-a avut vreodată”.

 ??  ?? Lia Olguța Vasilescu a fost primită cu aplauze, eclipsând lansarea Vioricăi Dăncilă
Lia Olguța Vasilescu a fost primită cu aplauze, eclipsând lansarea Vioricăi Dăncilă

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania